Najnovije vesti

Neko laže državu Srbiju

Afera „Penzija“

Neko laže državu Srbiju

Ostali sportovi
Ministarstvo omladine i sporta demantuje navode predsednika RSS Velje Marjanovića

Demantuju predsednika RSS!
Ministarstvo omladine i sporta dostavilo je odgovore na pitanja sportske redakcije Kurira u kojima objašnjava na koji način i na čiji predlog je dodelilo nacionalno priznanje bivšem rukometnom reprezentativcu Aleksandru Blagojeviću. Ujedno ova institucija negira da poseduje akreditacionu listu EHF, kao što to tvrdi predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović.

- Ministarstvo omladine i sporta ne poseduje akreditacionu listu, već je na osnovu zahteva i aplikacionog formulara RSS, originalnog izvoda iz knjige državljana Republike Srbije i fotokopije lične karte, sačinio Predlog rešenja za dodelu nacionalnog priznanja sportisti Aleksandru Blagojeviću - kažu u Ministarstvu i dodaju:

„Na osnovu Rešenja Vlade Republike Srbije 05 broj: 661-1576/2008 od 10. aprila 2008. godine, Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje nacionalno priznanje sportisti Aleksandru Blagojeviću. Na osnovu člana 2. stav 1. Uredbe o dodeli nacionalnih priznanja i nagrada za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta sportistima državljanima Republike Srbije koji su kao reprezentativci Jugoslavije ili SCG osvojili, odnosno koji kao reprezentativci Republike Srbije osvoje medalju na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su bili, odnosno biće nosioci svetskog rekorda u olimpijskim sportovima, kao i njihovim trenerima (glavnom treneru ekipe, treneru sportiste), državljanima Republike Srbije, dodeljuje se nacionalno sportsko priznanje“, stoji u saopštenju Ministarstva.

 

U RSS tvrde da je Blagojević bio deo tima u Španiji
U RSS tvrde da je Blagojević bio deo tima u Španiji

 

 

Velja Marjanović u velikom problemu
Velja Marjanović u velikom problemu

Đurković: Stojim iza napisanog

Prema saznanjima Kurira, Rukometni savez Srbije je pre nekoliko godina poslao dopis Ministarstvu u kojem piše da je Aleksandar Blagojević bio na pripremama reprezentacije, na pobedničkom postolju, da poseduje medalju i da se nalazio na spisku igrača u propratnom materijalu, ali ističu da nije odigrao nijednu utakmicu.

- Ne želim o tome da pričam preko novina i dolivam ulje na vatru, pogotovo u trenutku kad rukometu ide dobro. Stojim iza svega što sam napisao i ukoliko neko od zvaničnih organa to bude tražio od mene, dostaviću im potreban materijal - kaže gensek RSS Božidar Đurković, koji je potpisao pomenuti dokument.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...