Zidan: Španci su i dalje glavni favoriti

Francuz realan

Zidan: Španci su i dalje glavni favoriti

Fudbal -
Meni deluje da Španci veoma dobro znaju gde idu i kako da dođu do svog cilja”, kazao je Zidan

Legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan rekao je da ne razume kritike na račun igre Španaca i dodao da je “crvena furija” i dalje prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva.

Pojedini španski, ali i evropski mediji smatraju da je selektor Visente del Boske pogrešio što je u prvom kolu C grupe protiv Italije (1:1) umesto klasičnog napadača počeo sa vezistom Seskom Fabregasom u špicu.

“Mnogi sada pričaju da Španija ne igra dobro, da nemaju klasičnog centarfora i slično. Meni deluje da Španci veoma dobro znaju gde idu i kako da dođu do svog cilja”, kazao je Zidan, koji trenutno obavlja savetničku funkciju u madridskom Realu.

Zidan je sarađivao sa Del Boskeom, dok je ovaj trener vodio kraljevski klub. Zajedno su osvojili Ligu šampiona pre 10 godina.Selekciju Španije u četvrtfinalu EP očekuje duel sa Francuskom. Zidan je i u dresu “trikolora” bio prvak Evrope 2000. godine.

“Za mene su Španci favoriti, ali u jednoj utakmici sve je moguće. To je lepota fudbala”, objasnio je Zidan.

Legendarni Zizu dodao je kako veruje da će četvrtfinalni duel biti odlučen na sredini terena.

“Španija će verovatno dominirati u posedu lopte, jer to je njihov stil i uvek im polazi za rukom. Sve ovo, međutim, zna i francuski stručni štab, pa očekujem pravu borbu na sredini terena”, istakao je Zidan.

Francuska je, predvođena Zidanom, eliminisala Španiju osmini finala Svetskog prvenstva 2006. godine. Tada je bilo 3:1 za “trikolore”, a Zidan je postigao treći pogodak.

“Španija je sada mnogo jača nego pre šest godina. Možda nas je tada naljutila španska štampa koja nas je nazvala ‘matorim Francuzima’, pa smo želeli da dokažemo da greše”, zaključio je Zidan.

Četvrtfinalna utakmica EP Španija - Francuska igra se 23. juna u Donjecku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track