Podraščanin: Meč sa Kubom presudan

Svetska liga odbojkaša

Podraščanin: Meč sa Kubom presudan

Ostali sportovi -
Srbija će trećeg vikenda Svetske lige igrati sa Kubom, Rusijom i Japanom

Srpski odbojkaši Marko Podraščanin, Mihajlo Mitić i Nikola Rosić ocenili su da je predstojeći meč sa Kubom tokom trećeg vikenda Svetske lige presudan u borbi za prvo mesto u grupi i plasman na završni turnir.

"Prvi meč sa Kubom je odlučujući za dalji plasman. Dobro ih poznajemo i oni su trenutno u boljoj formi nego Rusi. Moramo da odigramo maksimalno angažovano i da ponovimo igru sa turnira u Japanu kad smo ih dobili", rekao je Podraščanin.

On je priznao da ekipa polako već počinje da razmišlja i o Olimpijskim igrama u Londonu. Srbija će u prva tri meča igrati protiv SAD, Tunisa i Nemačke, a potom slede dueli sa Brazilom i Rusijom.

"Videli smo raspored za OI. Prve tri utakmice su nam najvažnije. Hoćemo da se što bolje spremimo za glavne konkurente u borbi za četvrtfinale. Brazil i Rusija imaju uloge favoritia, a mi ćemo da vrebamo to treće mesto u grupi", dodao je srednji bloker Srbije.

Turnir trećeg vikenda Svetske lige počinje sutra u Kalinjingradu, a Srbija će u prvom kolu igrati protiv Kube. Nakon toga očekuju je dueli sa Rusijom i Japanom.

"Ako dobijemo Kubu i Japan, izbićemo na prvo mesto pred turnir u Novom Sadu. Za meč sa Rusima je već druga priča, videhemo u kakvoj formi će biti", naveo je Mitić.

On je dodao da ekipa ima kvalitet za plasman u četvrtfinale OI u Londonu, ali da je u ovom trenutku slabija od Brazila i Rusije.

Libero Srbije Nikola Rosić kazao je da očekuje veliku borbu u sutrašnjoj utakmici sa Kubom.

"Na prošlom turniru pokazali su da su u izuzetnoj formi. Znamo ih, probaćemo da im odgovorimo na pravi način. Ovaj meč može, ali i ne mora da bude presudan za dalji plasman”, zaključio je Rosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track