SENZACIJA NA POMOLU: Mičel Donald u Partizanu?
Foto: Filip Plavčić

CRNO-BELI OTIMAJU ZVEZDI IGRAČA

SENZACIJA NA POMOLU: Mičel Donald u Partizanu?

Fudbal -

Mičel bi mogao da pomogne Partizanu, po svim karakteristikama ispunjava uslove, kaže sportski direktor srpskog osvajača duple krune Ivica Iliev

Partizan se ozbiljno nameračio da po treći put u novijoj istoriji uđe u Ligu šampiona. To je uradio 2003, pa 2010, a pošto je opet prošlo sedam godina, verovanja su da će uspeti i 2017.

Naravno, želje su jedno, a mogućnosti drugo. Bilo kako bilo, u Humskoj planiraju da pojačaju tim za sledeću sezonu, a u skladu s tim nije isključeno i da se dogodi novo otimanje igrača iz tabora večitog rivala.

Naime, sportski direktor crno-belih Ivica Iliev, gostujući kod Ognjena Amidžića na TV Pink, otvoreno je iskazao da mu je interesantan Holanđanin iz Crvene zvezde Mičel Donald.

Napad na Evropu

- Donald bi mogao da pomogne Partizanu. Po svim karakteristikama ispunjava uslove - istakao je Iliev.

Iako se uveliko priča o odlasku Leonarda i još nekih igrača Partizana, Iliev se nada da će tim koji je osvojio duplu krunu početi kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Želja nam je da sa istim timom pojačanim nekim novim igračima izguramo kvalifikacije i domognemo se nekog evropskog takmičenja - jasan je Iliev.

Slučaj Kleo

A kada je reč o pojačanjima, u fudbalskim krugovima se priča o još jednom „preletaču“, a to je Kanga. Zvezda je šutnula Gabonca, a prema nezvaničnim informacijama, to Partizan želi da iskoristi i dovede ga u svoje redove. Ako se to dogodi, ponovio bi se slučaj Kleo, čiji je transfer iz Zvezde u Partizan svojevremeno šokirao sve.

Koliko je realno da Donald i Kanga završe u Partizanu, ili bar jedan od njih dvojice, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, Donald je tokom dve sezone u Zvezdi više puta isticao da je zavoleo taj klub i Delije. Takođe, više puta je rekao da mu je super u Beogradu.

foto: Fonet

Čekajući novog trenera

STOLICA ČEKA STOLICU

Marko Nikolić danas će biti promovisan u novog trenera Videotona, gde će raditi za godišnju platu od 600.000 evra, a na njegovo mesto u Humskoj sešće - Ilija Stolica.

Kurir je već pisao o dolasku trenera Voždovca na kormilo crno-belih, samo se čeka njegov povratak iz inostranstva u domovinu. U klubu i dalje ne žele javno da pričaju o njemu, ali vlada mišljenje da će se Ilija brzo uklopiti u Humskoj pošto je svojevremeno bio igrač Partizana. A i sličnosti Stolice i Nikolića su velike - obojica su ćelavi, a razlika u godinama je samo 12 meseci.

Goran Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track