(VIDEO) LEBRONOV KLIVLEND POLOŽIO ORUŽJE PRED RATNICIMA: Golden Stejt demolirao Kavalirse na startu velikog finala
Detalj sa utakmice u Ouklendu, Foto: Foto: EPA/Monica Davey

Počela finalna serija NBA lige

(VIDEO) LEBRONOV KLIVLEND POLOŽIO ORUŽJE PRED RATNICIMA: Golden Stejt demolirao Kavalirse na startu velikog finala

Košarka -

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su na svom terenu ekipu Klivlend Kavalirsa 113:91 u prvom meču finalal plej-ofa NBA lige.

Voriorsi su postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je u plej-ofu pobedio u prvih 13 utakmica.

Ovo je treće uzastopno finale NBA lige koje igraju ova dva kluba. Voriorsi su osvojili titulu 2015, a Klivlend 2016.

Golden Stejt je do pobede vodio Kevin Durent sa 38 poena sa 8 skokova i 8 asistencija. Stef Kari je ubacio 28 poena uz 10 asistencija.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Lebron Džejms sa 28 poena uz 15 skokova i 8 asistencija. Američki mediji prenose da najbolji igrač Klivlenda nije odigrao partiju na očekivanom nivou zbog incidenta dan uoči meča. Na vratima njegove kuće za sada nepoznati napadač je napisao slovo N (Nigger) pa je Lebron bio zabrinut da se nešto slično ne desi njegovoj porodici koja je ostala u Klivlendu. Kajri Irving je dodao 24 poena. Kevin Lav je ubacio 15 poena uz 21 skok.

Ovaj meč je odigran pred skoro 20.000 navijača u Ouklendu. Drugi meč je na programu za tri dana u Ouklendu. Golden stejt je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata stizao do dvocifrene prednosti, a meč je prelomio na samom početku treće četvrtine kada je serijom 13:0 stigao do plus 21 (73:52). Voriorsi su potom bez većih problema kontrolisali utakmicu, imali su uvek spreman odgovor na napade Klivlenda i nisu ispuštali prednost do kraja. "Mislim da smo na početku utakmice bili nervozni, ali smo preuzeli kontrolu tokom druge četvrtine... Mogli smo da odigramo još bolje, ali kada u finalu dobijete priliku za pobedu, grabite je", rekao je Durent posle meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track