Srbin veruje u Žalgiris: Pokušaćemo da iznenadimo Ludogorec
Foto: fkzalgiris.lt

Litvanci u sjajnoj formi ulazi u kvalifikacije za Ligu šampiona

Srbin veruje u Žalgiris: Pokušaćemo da iznenadimo Ludogorec

Fudbal -

Srpski fudbaler Matija Ljujić i drugo leto će sa Žalgirisom igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvak Litvanije takmičenje počinje od drugog kola, a za rivala će imati bugarski Ludogorec.

Prvi deo šampionata Litvanije, Žalgiris je završio ubedljivo na čelu sa deset bodova više od Trakaija, što Ljujiću i saigračima olakšava posao pred izazove koji ih čekaju 12. i 18. jula.

-Napravili smo veliku razliku u šampionatu, gde smo veoma ubedljivi. Uradili smo dobar posao u kupu i ligi i biće nam lakše u drugom delu sezone. Ponovo smo podigli formu, tako da verujem da ćemo biti na dobrom nivou za kvalifikacije za Ligu šampiona - naglašava Ljujić.

Žalgiris je pre nekoliko dana prošao dalje u Kupu pobedom nad Atlantisom 1:0, a potom je slavio u prijateljskom duelu protiv Geteborga 3:1. U obe utakmice Ljujić je bio jedan od najboljih igrača tima iz Viljnusa.

-Imam nešto drugačiju ulogu nego prošle sezone, ali mi je bitno da sam standardan i da mogu da pozitivno utičem na našu igru. Bio sam asistent kod drugog gola protiv Geteborga, što nam je bila prva od dve jake provere pred duel protiv Ludogoreca – ističe srpski fudbaler.

Ljujić tvrdi da dobro poznaje bugarskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i veruje da Žalgiris može da napravi iznenađenje.

-Izvukli smo veoma teškog protivnika. Dobro poznajem tu ekipu jer su igrali dva puta sa Partizanom, dok sam još bio u Teleoptiku. Takođe sam pratio njihove utakmice sa Crvenom zvezdom. Imaju desetoricu Brazilaca koji prave razliku. Ali, mi imamo pravo da se nadamo i da pokušamo da ih iznenadimo – jasan je Ljujić.

Žalgiris u prvom meču, 12. jula, dočekuje Ludogorec, a revanš je na programu šest dana kasnije u Razgradu. Kurir.rs/ Kurir sport, Foto: fkzalgiris.lt

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track