U KLINČU: Novac zavadio Terzića i Čovića!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Nema mira u crveno-beloj porodici

U KLINČU: Novac zavadio Terzića i Čovića!

Košarka -

Fudbalski klub dužan košarkaškom klubu 1,2 miliona evra u sklopu dogovora Sportskog društva o „Gaspromovom“ sponzorstvu, što je razlog zbog čega Zvezdan i Nebojša ne pričaju već duže vreme

Dug Fudbalskog kluba Crvena zvezda je smanjen, a košarkaškog - povećan. A zasluge za prvi slučaj i krivica za drugi pripadaju istom čoveku - Zvezdanu Terziću.

Generalni direktor kluba s Marakane pohvalio se na skupštini da klupski dug sada iznosi 33,5 miliona evra, što je znatno manje u odnosu na prethodne godine, kada je dostizao i 55 miliona evra. Međutim, Terzić se nije „pohvalio“ još jednom činjenicom - da je on taj koji u fudbalskom klubu stopira isplatu 1,2 miliona evra košarkaškom klubu u sklopu dogovora najviših članova Sportskog društva Crvena zvezda.

Nepoštovanje dogovora

Naime, 2013. godine doneta je odluka da Fudbalski klub Crvena zvezda od „Gaspromovog“ novca svake godine uplati po 300.000 evra Košarkaškom klubu Crvena zvezda kao vid pomoći manjebudžetnim sekcijama u sklopu crveno-bele porodice. Tada je isplaćeno tih 300.000 evra, ali preostalih godina - 2014, 2015, 2016. i sada 2017. nije uplaćen ni evro.

- Prva godina je isplaćena zahvaljujući Čoviću, koji je tada bio u fudbalskom klubu. Međutim, posle toga nije uplaćen ni evro, a u fudbalskom klubu se svaki put na pomen tog dogovora vade da ne postoji nikakav pismeni sporazum i da nisu dužni da pomažu košarkašku sekciju. I zaista, taj dogovor visokih funkcionera Sportskog društva bio je usmeni, ne postoji nikakva pismena odluka, ali ako Zvezdan Terzić šalje poruku nepoštovanja svoje crveno-bele porodice, šta onda mogu da očekuju ostali kojima duguje fudbalski klub - ogorčen je jedan od članova uprave košarkaškog kluba Crvena zvezda koji je želeo da ostane anoniman.

Mimoilaze se

Zvezdan Terzić i Nebojša Čović iz ovog razloga su već duže vremena u klinču iako to neće javno da pokažu. Terzić zato izbegava da dolazi na Zvezdine utakmice u Evroligi, a i Čović nije dugo viđen na nekom fudbalskom meču.

Kurir/Goran Anđelković

Fudbalski klub

VATERPOLISTIMA SE DUGUJE 400.000 EVRA

Košarkaški klub Crvena zvezda nije jedini kome duguje fudbalski klub. Naime, u sklopu dogovora čelnika Sportskog društva fudbalski klub je dužan da od „Gaspromovog“ novca uplaćuje i po 100.000 evra godišnje Vaterpolo klubu Crvena zvezda, međutim, za pet godina oni su dobili samo 100.000 evra 2013. godine.

Stiže 308.000 evra

DŽENKINS U HIMKIJU, LUKA U BAMBERGU

Zvezda je juče ostala bez Dženkinsa, a klub će danas zvanično napustiti i Luka Mitrović. Amerikanac je prešao u Himki za 100.000 dolara (88.000 evra), dok će kapiten pojačati Bamberg uz obeštećenje od 220.000 evra.

DOGOVOR

- FK Crvena zvezda dužan da godišnje uplaćuje po 300.000 evra košarkaškom klubu od „Gaspromovog“ novca

ISPLAĆENO

- 300.000 evra 2013, dok je Čović bio u FK Crvena zvezda

DUGOVANJA

- 1,2 miliona evra za godine 2014, 2015, 2016. i 2017.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdo , a gde je fudbal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track