GRBIĆ VERUJE U TIM SRBIJE: Biće teško, ali želimo da odbranimo zlato u Svetskoj ligi
Foto: Odbojkaški Savez Srbije

Selektor sa velikim ambicijama

GRBIĆ VERUJE U TIM SRBIJE: Biće teško, ali želimo da odbranimo zlato u Svetskoj ligi

Ostali sportovi -


Odbojkaši Srbije u petak putuju na finalni turnir Svetske lige, koji se od 4. do 8. jula održava u Kuritibi.

Selektor Nikola Grbić je odredio sastav tima koji će u Brazilu braniti zlato osvojeno prošle godine u Svetskoj ligi.

Na spisku su: tehničari: Nikola Jovović i Maksim Buculjević, korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera: Neven Majstorović i Goran Škundrić, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić, primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić i Milan Katić.

- U odnosu na poslednje vikende Svetske lige, umesto Blagojevića i Kujundžića, na finalni turnir putuju Aksentijević i Petrić. Svetska liga je pokazala koliko su ekipe ujednačene. Praktično da nema ekipe koja nije izgubila utakmicu. Mislim da je Francuska do sada pokazala najveći kontinuitet i u tom smislu je najozbiljniji kandidat za osvajanje zlata. Mi na finalni turnir idemo dobro pripremljeni. Ambicije su uvek najveće. Želimo da odbranimo zlato iako znamo da će to biti jako teško i zbog kvaliteta protivnika i zbog uslova u kojima ćemo igrati. Tamo je zima, a praktično ćemo igrati na otvorenom, a da bi odbranili zlato moraćemo da igramo u 11 uveče po našem vremenu. Međutim, kako svima, tako i nama. Ono što je meni najvažnije da mi odigramo najbolje što možemo i da zadržimo duh koji smo imali u dosadašnjem toku Svetske lige, rekao je pred put u Brazil selektor Nikola Grbić.

Seniori Srbije igraće u K grupi sa Francuskom i SAD. Prvi meč u Kuritibi, Srbija će odigrati u sredu, 5. jula protiv SAD od 22.40 časova po našem vremenu, dok će u drugom meču igrati protiv Francuske, u četvrtak, 6. jula od 22.40 časova po našem vremenu. U J grupi će igrati Brazil, Rusija i Kanada.

Srbija je do sada u Svetskoj ligi osvojila 9 medalja: 1 zlatnu (2016.), 5 srebrnih (2003, 2005, 2008, 2009. i 2015. ) i 3 bronzane medalje (2002, 2004. i 2010.).

Kurir.rs/ Kurir sport, Foto: OSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track