(VIDEO) NAJVEĆA BLAMAŽA ŠKOTSKOG VELIKANA U ISTORIJI: Rendžers ispao iz Evrope od amatera iz Luksemburga
Foto: Reuters

ISTORIJSKA POBEDA KLUBA IZ NIDERKORNA

(VIDEO) NAJVEĆA BLAMAŽA ŠKOTSKOG VELIKANA U ISTORIJI: Rendžers ispao iz Evrope od amatera iz Luksemburga

Fudbal -

Fudbaleri Progresa iz Luksemburga načinili su senzaciju eliminisavši slavni škotski Rendžers već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rendžers je doživeo možda i najveću blamažu u bogatoj klupskoj istoriji iako je na revanš u Luksemburg poneo prednost, doduše minimalnu - 1:0, stečenu u Glazgovu.

A onda je večeras domaćin pobedio rezultatom 2:0, golovima Fransoaa u 66. i Tila u 75. minutu.

Rendžers je 54 puta bio šampion Škotske, ima još mnogo domaćih trofeja, ali i jedan evropski (Kup pobednika kupova iz 1972), a ovakav debakl nikada nije doživeo.

Istina, "policajci" su 2012. zbog bankrota izbačeni u poslednju četvrtu škotsku ligu, ali su uspeli da se vrate u elitu i delovalo je da će se uskoro u potpunosti oporaviti. Međutim, sada su dobili snažan udarac...

Progres iz Niderkorna ispisao je istoriju, jer je prvi put u istoriji zabeležio pobedu u Evropi. Prethodno, odigrao je 13 mečeva na međunarodnoj sceni, sve ih izgubio, primio 41 gol, a dao samo jedan, i to 1981. godine, protiv irskog Glentorana!

Inače, taj tim je zauzeo tek četvrto mesto u prvenstvu svoje zemlje prošle sezone.

Progres će se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope verovatno sastati sa ekipom AEL Limasol, koja tek treba da odigra revanš sa Sent Džozefom sa Gibraltara, ali nema dileme da će Kiprani proći dalje s obzirom na pobedu 4:0 u prvoj utakmici.

Ova vest postala je hit na društvenim mrežama.

POKLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Leonardo, odluči šta želiš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track