SRPSKE ODBOJKAŠICE KREĆU KA F6: Selektor Terzić hoće medalju, prvu posle 4 godine
Foto: Dado Đilas

START U ANKARI

SRPSKE ODBOJKAŠICE KREĆU KA F6: Selektor Terzić hoće medalju, prvu posle 4 godine

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je cilj njegove ekipe da u predstojećoj sezoni Gran prija dodje do medalje, prve u tom takmičenju još od 2013. godine.

"Ambicije su nam da se kvalifikujemo na fajnal-siks i da prvi put posle 2013. godine, kada smo osvijili bronzum ponovo napadnemo još jednom medalju", rekao je Terzić na konferenciji u Hotelu "Kraun plaza".

Odbojkašice Srbije sutra u 9.15 časova preko Istanbula putuju u Ankaru, gde će tokom prvog vikenda prve dvizije Gran prija igrati u Grupi A sa Turskom, Brazilom i Belgijom.

"Već nekoliko godina unazad Gran pri nam je služio kao priprema za takmičenja posle tog, iz prostog razloga što su ona bila važna, a i jer je Gran pri bio u nezgodno vreme, pa smo nastupali u kombinovanom sastavu, jer smo neke igračice morali da odmaramo. Sada je nešto drugačija situacija, jer imamo dovoljno vremena od Gran prija da se pripremimo i odmorimo za Evropsko prvenstvo. Ove sezone će ići najspremnijih 14 igračica u ovom trenutku", rekao je on.

Prvi meč reprezentativke Srbije odigraće u petak protiv Turske od 15.30 po srednjeevropskom vremenu.

U okviru drugog vikenda, Srbija će igrati u Grupi D grupi u Sendaiju od 14. do 16. jula sa Brazilom, Japanom, i Tajlandom, a u okviru trećeg vikenda, od 21. do 23. jula u Grupi G sa u Hong Kongu sa Rusijom, Japanom i Kinom. Srednji bloker reprezentacije Srbije Milena Rašić složila se sa selektorom Terzićem da je predstojeći Gran pri od velike važnosti.

"Gran pri je ove sezone od velike važnosti. Daćemo sve od sebe da se nadjemo na završnom turniru i da se veratimo s medaljom. ;Prava sezona tek sada kreće, jer sve ovo ranije je bila samo generalna proba i prilika da se uigramo i vratimo u formu iz prethodnih sezona, što nije bio problem jer se dobro poznajemo", rekla je Rašićeva.

Finalni turnir Gran prija igraće se od 2. do 6. avgusta u kineskom Nandjingu. Na Finalnom turniru će, pored domaćina, Kine, igrati i pet najuspešnijih reprezentacija sa jedinstvene tabele posle tri odigrana vikenda.

Evo spiska za koji se opredelio Terzić...

Tehničari: Ana Antonijević i Bojana Živković; Korektori: Ana Bjelica, Tijana Bošković i Sanja Malagurski; Libera: Jelena Blagojević i Teodora Pušić; Blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković i Jovana Stevanović; Primači: Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša i Milenković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Leonardo, odluči šta želiš!

(Beta, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track