MILAN OBUĆINA IZA REŠETAKA: Član upravnog odbora Partizana uhapšen zbog zloupotrebe položaja
Foto: Dragan Kadić

Osumnjičen da je oštetio crno-bele za 86,5 miliona dinara

MILAN OBUĆINA IZA REŠETAKA: Član upravnog odbora Partizana uhapšen zbog zloupotrebe položaja

Fudbal -

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Partizan Milan Obućina uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja.

Obućina je dugogodišnji član UO Partizana. On trenutno obavlja i funkciju generalnog sekretara JSD Partizan.

Obućina je rođen 1955. godine u Valjevu, a diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Jagodini.

U toku svoje karijere sportskog radnika bio je predsednik OSIŠOS (Olimpijske sportske igre školske omladine Srbije), predsednik SOFK Srbije (Sportski savez Srbije), član predsedništva SOFK Jugoslavije, član predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije i predsednik Streljačkog saveza Jugoslavije.

U saopštenju policije navodi se da su pripadnici MUP Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsili Obućinu zbog postojanja osnova sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

"Sumnja se da je Obućina kao lice ovlašćeno za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara. Osumnjičeni se tereti da je u ovaj novac zadržao sebe, za koliko je i oštetio JSD Partizan", navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Obućini je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonom predviđenom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

"Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvršenju krivičnog dela", dodaje se u saopštenju.

Vazura: Priveden član Upravnog odbora FK Partizan Milan Obućina

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura izjavio je Obućina priveden kako bi dao izjavu u predkrivičnom postupku u svojstvu generalnog sekretara JSD "Partizan".

"Nije uhapšen, nego je priveden da da izjavu u predkrivičnom postupku u svojstvu generalnog sekretara JSD", rekao je agenciji Beta Vazura.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto je dobro to što Kanga ne putuje na Maltu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track