JORGANDŽIJE SE SPREMAJU ZA NOVU SEZONU: Tores ostaje još godinu dana! Atletiko želi da vrati Dijega Kostu
Foto: AP

Madriđani rešavaju problem

JORGANDŽIJE SE SPREMAJU ZA NOVU SEZONU: Tores ostaje još godinu dana! Atletiko želi da vrati Dijega Kostu

Fudbal -

Napadač Atletika Fernando Tores potpisao je novi jednogodišnji ugovor, saopštio je klub iz Madrida.

Dete "jorgandžija" ostaće u matičnom klubu do juna 2018. godine, pokazavši odanost u trenucima kada Atletiko ima zabranu FIFA da registruje pojačanja do januara. Tores troši drugi mandat u Atletiku, nakon što se vratio pre dve i po godine iz inostranstva igrajući za Liverpul, Čelsi i Milan.

Sada već 33-godišnji fudabler prošle sezone bio je u senci vodećeg napadačkog tandema Antoan Grizman - Kevin Gameiro, često ulazeći sa klupe. Tores je bio deo verovatno najuspešnije reprezentacije u istoriji fudbala, pošto je sa Španijom osvojio titulu prvaka sveta i dva puta Evrope od 2008. do 2012. godine.

Atletiko želi da vrati Kostu Španski fudbalski klub Atletiko Madrid želi da vrati napadača Dijega Kostu i ove nedelje bi mogao da pošalje ponudu Čelsiju, preneo je danas Skaj. Atletiko je postigao dogovor s Lionom o kupovini napadača Aleksandra Lakazeta, ali je dogovor propao pošto je španskom klubu potvrđena zabrana transfera igrača. Lakazet je prešao u Arsenal, a uprava Atletika sada želi da kupi Kostu. Kosta je prošle sezone bio najbolji strelac Čelsija, ali mu je u junu trener Antonio Konte rekao da ne računa na njega. Kosta želi da se vrati u Atletiko, za koji bi mogao da zaigra tek u januaru, zbog zabrane transfera klubu. Kako je preneo Skaj, Atletiko razmatra mogućnost da dovede Kostu i da ga prosledi na pozajmicu u jedan kineski klub do kraja godine. Prelazni rok u Kini završava se 14. jula. Kineski klub Tjencin je u januaru želeo da dovede Kostu za 76 miliona funti, a mediji navode da će Atletiko pokušati da dovede španskog reprezentativca za upola manju sumu. Fudbaleri engleskog šampiona Čelsija okupiće se u ponedeljak na početku priprema, a 18. jula otputovaće na turneju po Dalekom istoku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako najlakše zaraditi 40 hiljada evra?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track