MUTA NIKOLIĆ ZA KURIR O NOVOM PARTIZANU: Važno mi je samo strpljenje Grobara!
Foto: Sasa Pavlic

zna šta su prioruteti

MUTA NIKOLIĆ ZA KURIR O NOVOM PARTIZANU: Važno mi je samo strpljenje Grobara!

Košarka -

Posle 19 godina Miroslav - Muta Nikolić se vraća na klupu košarkaša Partizana.

Iskusni strateg, koji je u sredu veče za Kurir potvrdio da će naredne tri godine biti na čelu struke tima iz Humske, dan kasnije kaže da ga čeka veliki posao i da je rano za priče o ciljevima.

"Švašta u klubu treba da se sredi. Čeka nas jurnjava, oko igračkog kadra, vraćanja dugova. Verujte mi ne znam koliki je klupski dug, niti je to deo posla kojim ću da se bavim. Ja sam trener i želim da u tom delu pomognem Partizanu", kaže Nikolić.

Asistent selektora Aleksandra Đorđevića na klupi Srbije, ima plan kako to ostvariti.

"Kao kada sam prvi put bio u klubu. Da spustimo visinu ugovora, napravimo dobru kombinaciju talentovanih mladih i proverenih iskusnih igrača. Partizan mora da bude odskočna daska za odlazak u inostranstvo i finansijsko obezbeđivanje. Kao trener sam tu da ih pripremim, obučim, dam mladim igračima šansu da napreduju i razvijaju se. Kao što sam radio svuda, od BFC-a, do Dinamika, da stvaram zdravu priču. I reprezentativce. Jer mi nemamo drugog načina da se oporavimo i krenemo napred."

Kada se priča o mladim igračima, pominju se dolasci Gavrilovića, Stevanovića, Lazića iz Dinamika, Marka Pecarskog, koji je u Bajernu...

"Nemam pojma o tome. Za sada stvarno ne znam ni kakvo je stanje sa igračima koji imaju ugovor sa Partizanom. Oni su praktično slobodni, jer im se duguje novac, narednih nekoliko dana razgovaraćemo i videti, ko je od njih spreman da ostane, a ko želi da ode. Oni koji ostanu, mogu da očekuju dobar rad iz kojeg će doći rezultati."

foto: Fonet

Kada Nikolića pitate kojim rezultatima bi bio zadovoljan on kaže:

"Uvek kad pobedim. Takav sam, a tome učim i igrače. Ali treba biti realan. Mi ćemo se boriti za pehar, to nam je cfilj, želja, iluzija, ali šta je realno videćemo. Čeka nam i Evrokup. To je evropsko takmičenje, tek nešto slabije od Evrolige, ali pokušaćemo. Četiri od šest ekipa u grupi ide dalje, nema razloga da se unapred predamo. Najvažnije je da svi budemo strpljivi. Tu pre svega mislim na vas iz medija i Grobare. Poznajem navijače Partizana, znam da su navikli na trofeje i pobede, ali ih molim da posebno prve sezone budu realni i strpljivi. Prvi sam ko sanja pehare, tako da nema razloga da brinu, da ćemo uvek i na svakom mestu dati maksimum.

Ne znam ko će biti predsednik

Miroslav Nikolić se vratio na klupu Partizana u trenutku kada klub posle odlaska Nikole Pekovića nema predsednika.

"Ne brine me to. Ima ljudi koji brinu o tome. Ja ću od tog čoveka tražiti samo da mi veruje i dauradi ono što mu budem predložio. A da li će se zvati Velibor Jojić ili se odazivati na drugo ime, nije mi preterano važno", kaže Nikolić.

foto: Foto: KK Dinamik

Željko je uvek uz Partizan

Poslednjih nekoliko dana pojavila se priča da će strateg košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović pomoći Partizanu. Trener koji je 1992. sa crno-belima bio prvak Evrope će navodno iskoristiti ugled u Turskoj i pokušati da privuče nekog sponzora.

"Ništa mi o tome nije rekao. Ali mi je poručio da će kao i do sada uvek biti uz klubTo je i normalno, on voli Partizan, a i prijatelji smo decenijama. Pomagao mi je i kada sam bio trener Radničkog iz Kragujevca, siguran sam da će i sada. Kako, ostaje da vidimo", kaže Nikolić.

Kurir.rs / Kurir sport, Nenad Kiš Foto: Saša Pavlić, ABA liga, KK Dinamik

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako najlakše zaraditi 40 hiljada evra?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track