ČESI SE POJAČALI ZA ZVEZDU: Sparta iz Galate dovela pojačanje za 2 miliona evra
Foto: sparta.cz

ZA TVRĐU ODBRANU

ČESI SE POJAČALI ZA ZVEZDU: Sparta iz Galate dovela pojačanje za 2 miliona evra

Fudbal -

Turski fudbaler Semih Kaja napustio je Galatasaraj i danas je potpisao trogodišnji ugovor sa Spartom iz Praga.

Kaja je sa Galatasarajem osvojio četiri titule prvaka Turske. Prema navodima medija, Sparta je turskog defanzivca platila dva miliona evra.

"Ovo je veoma važan korak za mene i u životu i u karijeri. Moja supruga i ja smo uzbudjeni što smo ovde i radujemo se upoznavanju novog grada i novih ljudi. Nije bilo lako napustiti Galatasaraj. Proveo sam puno vremena u tom klubu i bilo je teško reći zbogom. Ali, to je život nas fudbalera. Nadam se da će ovo novo poglavlje biti uspešno", rekao je Kaja za klupski sajt.

"Sparta je ambiciozan klub i najsupešniji klub u Češkoj. Želim da i sa Spartom osvajam trofeje kao što sam ih osvajao sa Galatasarajem", dodo je on.

Sparta, koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu u češkom šampionatu, u ovom prelaznom roku je već angažovala trenera Andreu Stramaćonija, Srđana Plavšića iz Crvene zvezde i napadača i Makabija Tal Ben Haima.

Sparta iz Praga će biti protivnik Crvene zvezde u narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ako beograski klub prodje kazahstanski Irtiš.

(Beta, sparta.cz)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track