NOVAK MOŽDA IDE NA OPERACIJU: Đoković ispada iz top 10
Foto: Profimedia

MORA DA NAĐE REŠENJE

NOVAK MOŽDA IDE NA OPERACIJU: Đoković ispada iz top 10

Tenis -

Ukoliko zaista propusti sve turnire do kraja godine, Novak Đoković će zabeležiti veliki pad na ATP listi i biti najslabije rangiran u poslednjih deset godina

Do juče su mu predviđali povratak na tron, a već danas sasvim druga priča.

Srpski teniser Novak Đoković sasvim izvesno 2017. neće završiti u prvih 10 na svetu ako odluči da se povuče sa svih turnira do kraja sezone zbog povrede lakta. Iako naš igrač ne brani previše bodova, svega 3.740, mala je verovatnoća da će ostati u društvu najboljih, jer 11. teniseru sveta Grigoru Dimitrovu beži 3.000 bodova. Naravno, zavisi kako će i ostali igrači odigrati drugi deo sezone, ali svi su izgledi da će prvi put posle 2007. ispasti iz 10 najboljih tenisera na svetu.

foto: Reuters

Nole je sve bliži odluci da do kraja 2017. godine ne igra nijedan turnir zbog povrede lakta koju vuče više od godinu i po dana, a to je potvrdio posle predaje Tomašu Berdihu u četvrtfinalu Vimbldona i to mu je prva predaja na grend slemovima od 2008.

- Jasno je da ću morati da menjam raspored turnira. Još ne znam da li ću se odlučiti za operaciju. Odavno nisam osetio ovakav bol. On dolazi i odlazi. Što više igram, to je gore. Razmišljam i o pauzi, ali još ne znam kolika će biti. Moraću prvo da popričam sa specijalistom i da probamo da nađemo dugoročno rešenje - poručio je srpski teniser.

Polufinale Dejvis kupa

PRESKAČE I FRANCUZE

U slučaju da se Đoković odluči da propusti ostatak sezone zbog povrede, to će biti i veliki gubitak za Dejvis kup selekciju Srbije, koju u septembru očekuje polufinale ovog takmičenje protiv Francuske u Lilu.

Poznato je koliko naš najbolji igrač znači za ovaj tim i selektor Nenad Zimonjić našao bi se na velikim mukama u kom sastavu da se suprotstavi „galskim petlovima“.

ŠTA NOLE BRANI DO KRAJA GODINE

US Open 1.200 bodova

Masters u Kanadi 1.000

Masters u Šangaju 360

Masters u Parizu 180

Završni turnir u Londonu 1.200

Kurir / Milan Nastić

Foto: Reuters, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track