Borha, a sad hoćeš da se vratiš

Kristijan Borha želi u srbiju

Borha, a sad hoćeš da se vratiš

Fudbal -
Kolumbijac bi mogao da se vrati u Crvenu zvezdu samo u slučaju da potpiše novi ugovor, što mu savetuje menadžer

Vrati se, momče.Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović smatra da je Kristijan Borha (24) izigrao poverenje kluba i trenera Roberta Prosinečkog i da se samo pod specijalnim uslovima može vratiti na Marakanu. Kolumbijac je posle boravka u Brazilu pokušao da se preko menadžera dogovori o povratku u Srbiju.- Crvena zvezda je ozbiljan klub i ne želimo da dozvolimo da igrači dolaze kad hoće. Borha može da se vrati, ali prvo da razduži stvari, a o uslovima povratka možemo da pričamo - rekao je Stefanović i dodao:- Ako Borha hoće da se vrati, to podrazumeva novi ugovor i čistu situaciju s njegovim klubom Kasijas du sol. Nama je neisplativo da ga otkupimo za 650.000 evra na zimu. Očekujem Borhu sledeće nedelje u Beogradu.Crvena zvezda Borhi za godišnju platu izdvaja oko 200.000 evra, a Kolumbijac je, kako kaže njegov menadžer Boban Petković, raspoložen da se vrati u Beograd:- Trenutno su Kristijan Borha i Crvena zvezda u pat-poziciji! On želi da mu se isplati dug, pa da počne pregovore, dok Zvezda ima nameru sve da mu plati, ali tek kad potpiše novi ugovor. Žao mi je što su obe strane izgubile međusobno poverenje, ali nije sve izgubljeno, još može da se napravi dobar dogovor. Savetovao sam Borhi da se vrati jer je za njega bolje da produži ugovor i ostane u Srbiji još koju godinu. Bila bi to prava odluka. Ipak, sve je na njemu. Borha odlučuje o svojoj sudbini!

Stefanović: Očekujem da Borha i njegov agent dođu na razgovor
Stefanović: Očekujem da Borha i njegov agent dođu na razgovor

U ponedeljak s DomžalamaFudbaleri Crvene zvezde počeli su s pripremama za novu sezonu u Sloveniji. Crveno-beli se nalaze na planini Rogla, a glavnu reč vode kondicioni treneri Radivoje Radaković i Mihajlo Radulović. Za ponedeljak 25. jun zakazana je i prva kontrolna utakmica protiv ekipe Domžale.

Klub digao kredit na FićuČelnici Crvene zvezde podigli su kredit od milion evra za koji su garantovali ugovorom s mladim Filipom Jankovićem.Kredit je podignut kod Eurobanke EFG, a na sajtu Agencije za privredne registre navodi se da se „založno pravo upisuje na budućim potraživanjima zalogodavca“. Potraživanja proističu iz Ugovora o profesionalnom igranju i Aneksa Ugovora o profesionalnom odnosu s Filipom Jankovićem. Zvezda se obavezala da od prodaje Jankovića milion do najviše 1.300.000 evra usmeri na poseban devizni račun poverioca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track