Đukić: Nema plakanja. Stolica: Ne vrti se fudbal oko Partizana i Zvezde
Foto: Beta

ODJECI POBEDE VOŽDOVCA U HUMSKOJ

Đukić: Nema plakanja. Stolica: Ne vrti se fudbal oko Partizana i Zvezde

Fudbal -

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je prvi pogodak Voždovca na večerašnjoj utakmici loše uticao na njegove fudbalere i istakao da su crno-beli olako primili golove i da nisu uspeli ni u jednom trenutku da pronađu svoju igru.

"Prvi gol, odmah posle našeg datog je na nas veoma loše uticao. Ekipa je izgubila samopouzdanje. Ne mogu da budem zadovoljan stavom kojim je ekipa ušla u meč. Poveli smo, ali kasnije ni u jednom momentu nismo našli našu igru", rekao je Đukić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Fudbaleri Partizana izgubili su na svom stadionu od Voždovca na svom terenu sa 1:3 u četvrtom kolu Super lige Srbije.

"U prvom poluvremenu nismo uspeli da se vratimo u igru, u drugom je bilo znatno bolje. Međutim, protiv ovakvog protivnika, koji vas hvata na kontre zaista je bilo teško, nismo uspevali da nadjemo pas... Imali smo šanse, nismo ih iskoristili. Možda su i neki golovi koju su poništeni bili regularni, ali ne vredi plakati za onim što je prošlo", kazao je Đukić.

Partizan je poveo u sedmom minutu, ali je Voždovac već u narednom izjednačio posle velike greške golmana Filipa Kljajića.

"Greške su sastavni deo fudbala, primili smo zaista olako golove, to je najbolnije. Da biste pobedi, ne možete da poklanjate i primate olako golove", rekao je Đukić.

Na novinarsku konstataciju da su meč obeležile sudijske greške, Đukić je rekao:

"To je prošlost, ne možemo promeniti ništa, rezultat stoji. Moramo da ispravimo greške koje smo imali".

Večerašnji meč u Humskoj obeležila je i povreda Nebojše Kosovića, ali trener Partizana nije mogao ništa konkretno da kaže o kakvoj povredi je reč.

"Dobio je udarac u koleno, možda i malo izvrnuće, još nismo sigurni", rekao je on.

Partizan u narednom periodu očekuje težak raspored, prvo gostuje Vojvodini, a potom igra protiv Videotona prvi meč plej-ofa za Ligu Evropa.

"Svaki meč je težak, nema slabog protivnika, mi nismo ni od koga bolji dok to ne pokažemo na terenu", rekao je Đukić.

Trener Voždovca Ilija Stolica rekao je da je njegova ekipa pokazala da fudbal može da se igra i u drugim klubovima, a ne samo u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

"Napravili smo vrhunsku fudbalsku predstavu, uživao sam u svakom minutu. Svima smo na pravi način pokazali da fudbal u Srbiji ne treba da gravitira oko samo dve stvari, Crvene zvezde i Partizana, već da može da se igra i u drugim klubovima i mestima", rekao je Stolica novinarima posle utakmice.

"Veoma sam zadovoljan. Sve smo uverili u prave fudbalske stvari", kazao je Stolica.

On je naveo da mu je povreda fudbalera Partizana Nebojše Kosovića pokvarila utisak.

"To je nešto najgore za fudbalera. Nadam se i stvarno verujem da povreda nije teža. Mnogo mi je žao", rekao je Stolica.

Trener Voždovca je istakao da je posebno ponosan na Filipa Stuparevića, koji ima 16 godina i koji je protiv Partizana postigao prvi pogodak u karijeri.

"Posebno smo ponosni na to. Imamo igrače od 16, 17, 18 godina. Velika stvar za sve nas. Čestitam momcima na fenomenalnoj partiji, odličnoj igri, a fudbalerima Partizana na korektnosti tokom cele utakmice", rekao je Stolica.

Voždovac je pobedom izbio na drugo mesto na tabeli sa 10 bodova, dva manje od Vojvodine, a jednim više od Partizana i Crvene zvezde, koja ima utakmicu manje.

(Beta, Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track