ORLIĆI KORAČAJU KA EVROPSKOM PRVENSTVU: Mlada reprezentacija Srbije lako pobedila Gibraltar
Foto: Fonet AP

SJAJNI MLADI MOMCI

ORLIĆI KORAČAJU KA EVROPSKOM PRVENSTVU: Mlada reprezentacija Srbije lako pobedila Gibraltar

Fudbal -

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedom od 4:0 nad Gibraltarom počela je kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marinu.

Selekcija Gorana Đorovića, koji je debitovao na kao prvi trener neke ekipe, pitanje pobednika protiv Gibraltara rešila je u prvom poluvremenu.

Srbija je povela golom Andrije Živkovića u 19. minutu, da bi na 2:0 povisio Danilo Pantić u 28. Isti igrač je 11 minuta kasnije doveo "orliće" do tri gola prednosti, a konačn rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena postavio je Luka Jović.

U drugom delu Srbija je imala kontrolu, ali je Gibrlatar iz Jagodine ipak uspeo da ode sa samo četiri primljena gola.

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Saša Lukić rekao je da je pobeda protiv Gibraltara jako bitna zbog podizanja samopouzdanja na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marinu.

"Korektno smo odigrali utakmicu, opravdali smo ulogu favorita i sasvim zasluženo pobedili. Pobeda je možda biti i ubedljivija, ali najvažnije je da smo na startu kvalifikacija upisali tri boda. Nema sumnje da je kvalitet u duelu sa Gibraltarom bio apsolutno na našoj strani, to smo protivniku jasno stavili do znanja već u prvom poluvremenu kada smo i postigli sva četiri gola", rekao je Lukić.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbija je u svojoj prvoj utakmici Grupe sedam pobedila Gibraltar sa 4:0 u Jagodini.

"Zaista imamo jaku reprezentaciju, sa dosta kvalitetnih igrača i silno želimo da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Dobro je da smo na startu kvalifikacija imali lakšeg rivala, jer smo u procesu stvaranja novog tima, uigravanju taktičkih varijanti sa novim selektorom. Mislim da smo opravdali očekivanja i sa optimizmom gledamo u nastavak takmičenja", rekao je Lukić.

Srbija će naredni meč igrati 6. oktobra protiv Makedonije na gostovanju.

"Očekuje nas dug i težak put. Već od sutra razmišljamo samo o prvom narednom protivniku, a to je selekcija Makedonije. U toj utakmici nam predstoji neuporedivo teži zadatak, ali uveren sam da imamo znanje i kvalitet da i u tom meču ostvarimo dobar rezultat", dodao je on.

Srbija će naredni meč u Grupi sedam igrati na gostovanju 6. oktobra protiv Makedonije.

kurir.rs / Beta

foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Spektakularan sportski vikend ! Spremite se za uživanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track