(FOTO) IVANA ŠPANOVIĆ OSVOJILA DIJAMANTSKU LIGU: Srpkinja skokom u poslednjoj seriji nadmašila sve rivalke!
Foto: EPA Stephanie Lecocq

BRAVO

(FOTO) IVANA ŠPANOVIĆ OSVOJILA DIJAMANTSKU LIGU: Srpkinja skokom u poslednjoj seriji nadmašila sve rivalke!

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je Dijamantsku ligu!

Španovićeva je miting u Briselu završila na prvoj poziciji, te je još jednom u svojoj karijeri osvojila Dijamanstku ligu!

foto: EPA Stephanie Lecocq

Neverovatna srpska atletičarka skokom u poslednjoj, šestoj seriji nadmašila rivalke i postigla još jedan sjajan uspeh!

Ona je na poslednjem mitingu sezone, u Briselu, skokom od 6.70 metara u poslednjoj seriji zauzela prvo mesto i napravila još jedan izuzetan rezultat.

Drugo mesto zauzela je Britanka Lorin Ugen sa preskočenih 6,65 metara, dok je trećeplasirana Amerikanka Šekila Sanders skočila centimetar manje.

Španovićevoj je ovo drugi trofej u Dijamantskoj ligi, nakon pobede prošle godine. Ivana zbog povreda nije učestvovala u Judžinu i Oslu, u Lozani je pobedila, pre nego što je u Londonu zauzela drugo mesto.

"Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske Lige, mnogo mi znači ova pobeda naročito posle svega što se desilo u Londonu I ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja", rekla je Ivana nakon još jednog trijumfa.

Trener Obradović osvrnuo se na sam tok takmičenja I dodao:

"Celo takmičenje obeležila je velika nezvesnost i razlika u samo par centimetara sve do šeste serije kada je Ivana skočila 6,70m. Moram priznati da skakačice večeras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od dvadesetak minuta I bilo im je jako teško da se vrate, ipak Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom I da u šestoj seriji odnese pobedu I odbrani Dijamantski trofej od prošle godine” istakao je trener Obradović.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA Stephanie Lecocq

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Spektakularan sportski vikend ! Spremite se za uživanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track