(VIDEO) PIŽONOVA ISTORIJSKA ODLUKA: Noć kada je rođen najveći ljubimac Delija
Foto: Saša Pavlić

SEĆANJE NAVIJAČA ZVEZDE NE BLEDI

(VIDEO) PIŽONOVA ISTORIJSKA ODLUKA: Noć kada je rođen najveći ljubimac Delija

Fudbal -

Na današnji dan pre 21 godine na "Marakani" je odigrana jedna od najznačajnijih evropskih utakmica u novijoj istoriji Crvene zvezde.

Ekipa predvođena trenerom Vladimirom Petrovićem Pižonom te hladne večeri 26. septembra 1996. godine dočekala je Kajzerslautern u revanš meču prvog kola Kupa pobednika kupova. Nemci su u Beograd poneli kapital od 1:0...

Tokom prvog poluvremena delovalo je da Zvezda nema snage da slomi goste iz Nemačke, a onda je Pižon tokom 15-minutnog odmora doneo istoriju odluku. U igru je uveo 18-godišnjeg Dejana Stankovića!

Stanković mu se odužio posle samo desetak minuta provedenih na terenu postigavši gol koji je omogućio crveno-belima da igraju produžetak.

A onda u dodatnih pola sata, Zvezda je igrala maestraln. Stanković je svojim drugim golom najavio plasman u narednu rundu, a Kajzerslautern su dotukli Zoran Njeguš i Marko Pantelić za konačnih 4:0.

Više od 50.000 navijača crveno-belih bilo je u delirijumu, ali nisu mogli ni da zamisle kakvog sjaja će biti zvezda rođena te večeri. To je bila početna tačka blistave karijere Dejana Stankovića.

Crvena zvezda je u sledećem kolu naletela na moćnu Barselonu, predvođenu Brazilcem Ronaldom, Figom, Đovanijem, Stoičkovim... Na "Nou Kampu" je bilo 3:1, a u revanšu na "Marakani", u još jednom nezaboravnom meču - 1:1.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: "Ja retko plačem...ali..." Oni su sinoć rasplakali Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track