BAŠ SE UPLAŠILI ZVEZDINIH NAVIJAČA: Policija Kelna se obratila Delijama na srpskom jeziku! Evo šta poručuju
Foto: Dado Đilas

OPSADNO STANJE

BAŠ SE UPLAŠILI ZVEZDINIH NAVIJAČA: Policija Kelna se obratila Delijama na srpskom jeziku! Evo šta poručuju

Fudbal -

Nemci su u panici zbog dolaska navijača Crvene zvezde u Keln, a lokalna policija se tim povodom obratila "Delijama" i to na srpskom jeziku!

Nemački mediji naširoko pišu o dolasku oko 5.000 navijača Zvezde, od kojih polovina nema ulaznicu i ne kriju da se najviše plaše Ivana Bogdanova.

Policija Kelna je reagovala pismom objavljanom na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Pismo vam prenosimo u celosti, i to integralno:

"Cenjeni navijači, u četvrtak (28. septembar 2017. godine) igra se na Rhein-Energie-Stadionu u 19.00 časova fudbalska utakmica 1. FK Keln protiv Crvene zvezde Beograd. Policija treba da obezbedi sve prisutne, kao i ženske i muške posetioce. Pružite nam podršku i budite dobri gostoprimci tako da respektujete navijače druge ekipe. Policija ne razlikuje boje klubova već samo između mirnih i nasilnih navijača. Policija će da odlučno dejstvuje protiv svakoga, ako fudbalsku utakmicu koristi da bi potpirivao agresiju i nasilje, svejedno da li u okolini stadiona ili bilo gde u gradu. Pružite nam podršku i dajte Vaš doprinos bezbednosti", kaže se na početku.

Policija moli da na stadion dođu samo navijači sa ulaznicama.

"Na dan utakmice za navijače izvana stoji od 08.00 časova na raspolaganju parking stadiona P4. Javni saobraćaj (KVB-tramvaj linija broj 1 vodi Vas u centar grada i kasnije ponovno na parking. Utakmica je rasprodana! Molimo da krenete prema stadionu samo ako imate važeću ulaznicu. Na stadionu je zabranjen alkohol. Na stadionu nema mogućnosti da gledate direktan prenos utakmice ili kupite alkohol. Svi navijači se mole da zbog gustog saobraćaja koriste javni saobraćaj. Ako imate ulaznicu dođite ranije zbog kontrola na ulazu".

Što se tiče instrukcija vezanih za ponašanje navijača tiče, policija Kelna poručuje:

"Pomozite da fudbal ostane atraktivan. Preuzmite aktivno Vašu saodgovornost kao gledaoc. Poštujte red na stadionu i aktualne upute službe bezbednosti i policije. Ako ne poštujete mere bezbednosti, primoravate snage bezbednosti da dejstvuju".

Posebno se apostrofira da rasizma ne sme da bude.

"Stanite zajedno sa klubovima i policijom protiv rasizma i neprijateljstva protiv stranaca. Promatrajte i zauzmite aktivno stav protiv rasističkog i prema strancima neprijateljskog ponašanja. Krivična dela motivisana neprijateljstvom prema strancima policija će da dosledno goni".

Policija podseća i da je zabranjeno korišćenje pirotehnike.

"Na javnim manifestacijama je zabranjeno palenje pirotehničkih sredstava. Pirotehnika može da uzrokuje najteže telesne povrede. Obratite se ciljano licima koja se ne drže zakona. Tako pomažete obezbeđenju života i zdravlja. Vođenje i paljenje pirotehničkih sredstava krivično se goni i može pored kazne da dovede do zabrane ulaska na stadion na celom saveznom području".

Tu je i uputstvo kako pronaći policiju.

"Policija je na dan utakmice na putevima do i oko stadiona prisutna sa veoma jakim snagama. Ako imate problema ili pitanja obratite se ženskom ili muškom službeniku policije. U nuždi birajte broj policije za nuždu – 110".

Osim policije, o bezbednosti će brinuti i "služba javnog reda".

"Služba javnog reda kluba 1. FC Köln je na stadionu i direktnim okolnim površinama odgovorna za bezbednost i tok utakmice bez problema. Pripadnici službe imaju kućno pravo. Oni smeju da zabrane licima pristup ili odstrane lica sa stadiona. Pripadnici službe smeju da zadrže lice koje je sumnjivo za krivično delo do dolaska policije. Sledite upute Službe bezbednosti kako bi se obezbedio tok manifestacije bez problema".

Na kraju se zaključuje:

"Recite nasilju odlučno NE! Pomozite da fudbal i dalje pruža zadovoljstvo".

Utakmica drugog kola Lige Evrope između Kelna i Crvene zvezde igra se u četvrtak u 19 sati.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: "Ja retko plačem...ali..." Oni su sinoć rasplakali Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track