SVE SE PROMENILO POSLE PENALA: Evo kako je Đukić objasnio razloge poraza Partizana
Foto: Dado Đilas

KATASTROFA CRNO-BELIH

SVE SE PROMENILO POSLE PENALA: Evo kako je Đukić objasnio razloge poraza Partizana

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da je njegova ekipa odigrala katastrofalno drugo poluvreme u večerašnjem porazu od Dinama iz Kijeva u Ligi Evropa i da posle primljenog prvog gola to nije bila ista ekipa.

"Neverovatna utakmica. Odigrali smo odlično prvo poluvreme i katastrofalno drugo. Posle penala i primljenog gola - to je bio drugi Partizan. Nismo postojali na terenu, nismo uspeli da spojimo tri pasa. Kada nemaš posed, nemaš loptu, teško je izdržati u ovakvoj utakmici", rekao je Đukić novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana ispustili su večeras u Beogradu dva gola prednosti i izgubili od Dinama iz Kijeva sa 2:3, u utakmici drugog kola Grupe B u Ligi Evropa.

Partizan je poveo u 34. minutu golom Ognjena Ožegovića, a vodjstvo je udvostručio Leandre Tavamba u 42. minutu. Dinamo je smanjio u 54. minutu preko Moraeša iz jedanaesterca, a izjednačio je Vitalij Bujalski u 68. minutu. Pobedu ukrajinskom timu doneo je Moraeš u 84. minutu, svojim drugim golom na utakmici.

Đukić je rekao da ne misli da su se njegovi igrači opustili, već da je prvi primljeni gol veoma loše psihički uticao i da je ekipa pala.

"Pojavio se strah da možemo da primio i drugi gol, da izgubimo i to nas je sputalo. Nismo uspeli da uspostavimo pas i protivnik nas je kažnjavao. To su bili isti igrači koji su odigrali vanserijsko prvo poluvreme. Nije bilo potrebe da menjamo bilo šta, očekivali smo da ekipa reaguje, da uspostavi pas, ali ni u jednom trenutku nisu uspeli. Gubili smo lopte u zonama oko našeg šesnaesterca. Danas smo pravili početničke greške u drugom poluvremenu, stvari koje ne smeju da se dešavaju", naveo je on.

On je dodao da ekipa na domaćem terenu mora da ima veći posed lopte, da više igra preko lopte i da je tu bio problem kod njegove ekipe.

"Kada treba da uspostavimo pas, kada je protivnik agresivan i igra blizu nas, to nam je osnovni problem. Treba prvo da rešimo naš problem, da ne možemo da primimo tri gola, da igra bude tečnija, pa tek onda da razmišljamo o drugim stvarima", rekao je Đukić.

(Beta, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track