TERMINATOR: Filip Stojković Zvezdin čovek od čelika
Foto: Reuters

ZA GINISA

TERMINATOR: Filip Stojković Zvezdin čovek od čelika

Fudbal -

Ne može to svako Fudbaler crveno-belih od početka sezone odigrao 24 utakmice i upisao čak 2.065 minuta na terenu

Fudbaler koji je odigrao ubedljivo najviše minuta ove sezone u dresu Crvene zvezde je Filip Stojković. Popularni Žule upisao je čak 24 utakmice, a na terenu je proveo 2.065 minuta.

Nije igrao svih 90 minuta na samo četiri utakmice od početka takmičarske godine. U timu nije bio protiv Bačke i Borca, dok je protiv subotičkog Spartaka zamenjen u 50. minutu, a protiv Rada u drugom kolu, krajem jula, početkom drugog poluvremena.

Nema kukanja i jadikovanja

To znači da je Filip Stojković u Superligi, Ligi Evrope i Kupu Srbije za Crvenu zvezdu odigrao 1.885 minuta, više od bilo kojeg drugog igrača crveno-belih. Kada se tome doda još 180 minuta u dresu Crne Gore, dolazimo do brojke od 2.065 minuta na terenu.

- Izuzetan podatak i mogu vam reći da sam ponosan. Oseća se umor jer nije lako igrati u stalnom ritmu četvrtak-nedelja. Teško je, ali kao profesionalac nemam pravo da kukam i jadikujem. Svi mi znamo da igramo za Crvenu zvezdu, tako da nemamo pravo da se žalimo jer znamo čiji dres nosimo - rekao je Filip Stojković (24).

Filip Stojković izdvojio je dve utakmice koje su mu od početka sezone 23. jula pa do sada, četiri meseca kasnije, najteže pale:

- Protiv Kelna je bilo mnogo teško. Znali smo da moramo da nadtrčimo Nemce kako bismo ih pobedili. To smo i uspeli. Posle toga je došla utakmica u Kruševcu. Istrošili smo se, a dugo smo i putovali. Posle prvog poluvremena noge nisam ni osećao.

Voli masaže

Desni bek crveno-belih jedan je od fizički najspremnijih igrača u ligi, pa nas je interesovalo kako se hrani i živi.

- Ishrana je najvažnija i pazim šta jedem. Jednom nedeljno obavezno mora da bude konjski biftek, obožavam ribu i ona je na meniju više dana. Važne su užine, koje su uglavnom voćne. Obožavam salate, posebno sveže. Unosim dosta tečnosti, a mnogo su važne i masaže - zaključio je Stojković.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li su fudbalske sudije potrošna roba za jednokratnu upotrebu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track