ROBINJO: Ubio me noćni život u Engleskoj!
Foto: Profimedia

Brazilac ne zaboravlja provod

ROBINJO: Ubio me noćni život u Engleskoj!

Fudbal -

Mančester siti je tih godina imao sjajne igrače, ali i fudbalere koji su voleli diskoteke, pre svih golmana Džoa Harta, Miku Ričardsa, ali i Bugarina Valerija Božinova

Bilo je uživanje gledati Brazilca Robinja kako onako lakonog, spretan s loptom, svojim „biciklicama“ ostavlja protivnika po protivnika iza sebe, sve do gola ili asistencije za saigrača.

Radio je to odlično u Real Madridu, da bi selidbom u Mančester siti magija u tim nogama počela da gubi moć. Jasno i zašto! Čovek je jednostavno obožavao noćni provod, a piće, devojke i zabava u diskotekama do sitnih sati nikad nisu mogli ruku pod ruku s fudbalom.

- Voleo sam Mančester, sve mi se dopadalo - od kluba do restorana, mesta za provod. Posebno noćni klubovi. Uživao sam u žurkama, a uživali su i moji saigrači iz Sitija - priča Robinjo, koji u 33. godini igra solidno za Atletiko Mineiru.

Lična karta

ROBSON DE SOUZA ROBINJO

- Rođen: 25. januara 1984. godine

- Visina: 172 cm

- Pozicija: napadač

- Karijera: Santos, Real Madrid (2005-2008), Mančester siti (2008 - 2010), Milan (2010-2014), Santos (2014), Milan, Santos, Guangdžou Evergrande (2015), Atletiko Mineiro (2016- )

- Mečevi/ Golovi: 397/121

- Trofeji: prvak Španije (2007/2008, 2006/2007), prvak Italije (2010/2011), prvak Kine 2015, prvak Južne Amerike (2007)

Možda bi strast prema izlascima ostala tajna da engleski paparaci nisu vredno radili tokom Robinjovih noći u Mančesteru.

- Englezi su izlazili češće od nas Brazilaca. Golman Džo Hart uvek je bio u provodu, Mika Ričards i Šon Rajt Filips takođe, ali novinari su samo nas lovili.

foto: EPA

Kad je došao iz Reala na Etihad, Robinjo je zatekao malu koloniju svojih zemljaka - Žoa, Silvinja, Elana i Glaubera, ali i Valerija Božinova, Martina Petrova, Vedrana Ćorluku... Bio je to početak stvaranja velikog tima današnjice tokom 2008. godine.

- Pogledajte sada Mančester siti. Vodi ih Pep Gvardiola, najbolji trener na svetu, i mogu da igraju ravnopravno protiv bilo kog tima.

Dejan Petković - Foto: EPA; Profimedia

foto: EPA

Propao transfer

ČEKAO SAM KAKU

Iz prve ruke, s nekoliko godina zakašnjenja, Robinjo objašnjava šta se tačno kuvalo u Sitiju dok su mediji najavljivali megatransfere Lea Mesija pre njega i Kake.

- Pričao sam nekoliko puta s vlasnikom kluba, šeikom Mansurom bin Zajedom, i on mi je govorio da će dovesti Kaku i Mesija. Kaka je bio vrlo blizu, ali Mesi je bio nemoguća misija. Ipak, ja sam i dalje verovao u njegov projekat.

Zalazak

KARIJERA U KANALU

Robinjo je na Etihadu bio od 2008, kada je došao kao pozajmljeni igrač Reala, do 2010, kada je prešao u Milan. Posle toga usledile su epizode u Santosu i Kini, a od februara 2016. godine brani boje brazilskog Atletika iz Mineira.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track