RAT SAOPŠTENJIMA SE NASTAVLJA Vuletić odgovorio Zvezdi: Javljaju se isključivo glasnici nesvakidašnjih pritisaka na sve učesnike, a posebno na sudije!
Foto: Dragan Kadić

POTPREDSEDNIK CRNO-BELIH IMA SVOJE VIĐENJE SITUACIJE

RAT SAOPŠTENJIMA SE NASTAVLJA Vuletić odgovorio Zvezdi: Javljaju se isključivo glasnici nesvakidašnjih pritisaka na sve učesnike, a posebno na sudije!

Fudbal -

Nastavlja se rat saopštenjima 'večitih rivala' pa se FK Partizan javnosti obratio još jednim.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan su objavili saopštenja u kojima se prepucavaju, pre svega oko suđenja i navodno nameštenih utakmica.

Ni jedni ni drugi nisu štedeli reči optužbi na račun 'komšija'.

Podpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u najnovijem saopštenju naveo je da su crveno-beli već duže vreme spremali jučerašnje saopštenje.

ZVEZDINA SAMOODBRANA JE BILA VEĆ SPREMNA

"Samoobmana je, veli Njegoš, najgora i za ljude i za narode.

Tako smo juče bili svedoci novog samoobmanjujućeg teksta iz svojevrsne zvezdane čitanke, koji je, poput saopštenja nakon Partizanovih utakmica, bio već unapred spreman.

Ono što autor(i) zvezdane čitanke prenebregavaju u lamentu nad svojim blatnjavim modrim cevanicama, navodno Partizanovom zaslugom, jeste činjenica da se dva meseca u tom blatu iracionalih optužbi, zadrugarskih saopštenja, orijentacijskog u snalažeproblema nju pod kojim predsednikom FSS im je bilo bolje a koji je sudija u jednoj sezoni neprikosnoven i merilo kvaliteta a već u narednoj odraz nekompetencije, dok on regularno sudi najveće evropske utakmice i ima značajno poverenje evropske kuće fudbala, oni vajkaju sami.

FK Partizan je, premda svestan da se novi trbuhozborci istog zvezdanog imena, javljaju isključivo kao glasnici nesvakidašnjih pritisaka na sve učesnike a posebno sudije Super lige Srbije, držao nedostojnim da se takvom nasilničkom ponašanju pridružuje", navodi se u saopštenju.

PARTIZAN JE IZABRAO PRAVNI PUT

Vuletić se pozvao i na pravo, kao i na nadležne organe.

"Međutim, “kako onome kome zakon leži u topuzu tragovi smrde nečovještvom”, FK Partizan je izabrao pravni i legalni put te predočio javnosti i nadležnim organima zvaničan zahtev za koji duboko veruje da će ne samo učiniti naše takmičenje regularnim, već će, u svakom smislu, unaprediti postojeći nivo kompeticije.

Na to smo dobili spisak dosuđenih penala u korist Partizana od početka ove sezone čime se, valjda, želeo istaći njihov kvantitet a ne pitanje opravdanosti dosuđivanja.

Ako je već reč o prostom nabrajanju dosuđenih penala, nije loše napomenuti nekoliko detalja:

Ukoliko saberemo dosuđene penale u poslednje četiri sezone (2013-2017) odnos je 37 prema 27 penala dosuđenih u korist Crvene zvezde. Pri tom, svežeg podsećanja radi, u prošloj sezoni je za naše susede dosuđeno 13 a za Partizan 8 penala a i to, izgleda, nije bilo dovoljno da se osvoji titula.

Međutim, a statistika je neumoljiva i nepobitna, kada se ovim sezonama dodaju one “omražene Toletove sezone” u kojima Zvezda više ni sama ne zna da li da ih mrzi ili voli, dakle od 2007. do 2013. godine, našim susedima je svirano 32 penala a Partizanu 23. Zbirno, u poslednjih deset sezona, Zvezda je izvela penal 69 puta a Partizan 50", smatra Vuletić.

NIJE SVIRAN PENAL ZA PARTIZAN

"Dobra je ovo prilika, koju su apostrofirali juče autori zvezdanog teksta, da podsetimo javnost da penal za Partizan nije sviran u međusobnim susretima Partizana i Zvezde dvadeset dve i po godine (od 18. marta 1995.) a da je od tad do sad Zvezda izvodila jedanaesterce protiv Partizana ravno deset puta! (100, 103, 116, 125, 129, 130, 132, 141. i dva puta na 146. Večitom derbiju).

Kako drugačije objasniti okolnosti da su se izvesne sudije brzo našle i u rukovodećim organima Crvene zvezde poput Konstantina Zečevića (sudija-generalni sekretar), Branimira Babarogića (klupski igrač-sudija-član uprave-komesar za suđenje), Dušana Mrakića (sudija-član uprave-sudijska komisija), Gorana Stanojevića (sudija-sekretar stručnog štaba), Darka Stojanovića (sudija-trener ŽFK Crvena Zvezda)?", pita se Vuletić.

NISU NEOPHODNE MALICIOZNE IZJAVE

"Nama nisu neophodne maliciozne izjave o neophodnoj podršci sa strane kako bismo ikoga pobedili, mi ćemo našim rivalima (iako oni nama to nisu) iskreno čestitati eventualni plasman u eliminacionu fazu Lige Erope, premda su u nju kročili jednom teškom sudijskom greškom i u njenoj grupnoj fazi do sada postigli ukupno dva pogotka, za razliku od domaćeg prvenstva u kom, neretko, sami i svoji dominiraju pobedama od nekoliko golova razlike.

Baš zato što ne želimo nedostojne i nedolične rasprave a klonili smo ih se sve ovo vreme od početka sezone, ovim još jednom pozivamo nadležne organe FSS i Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da usvoje naš juče izloženi predlog.

To je najbolja brana od bilo kakvog prava sile a na ostalim akterima je da ga usvoje ili da obrazlože zašto su protiv.

Sapienti sat. Pametnome dosta", završio je Vuletić saopštenje.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovako je ceo srpski fudbal stao u tri rečenice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track