Najnovije vesti

JARČEVI ĆE IMATI VELIKU PODRŠKU NA MARAKANI: 6.000 navijača Kelna stiže na meč sa Zvezdom
Foto: Nebojša Mandić

biće puno

JARČEVI ĆE IMATI VELIKU PODRŠKU NA MARAKANI: 6.000 navijača Kelna stiže na meč sa Zvezdom

Fudbal

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak (21.05) na "Marakani" igraju meč sezone protiv Kelna, koji neće biti bez podrške, jer u Beograd stiže 6.000 Nemaca

Po rečima direktora Zvezdinog stadiona Miodraga Ćorovića "jarčevi" će imati podršku nekoliko hiljada navijača, jer su karte za utakmicu kupovali i putem interneta, pa je objasnio gde će biti smešteni i kako će biti sprovedeni do stadiona.

- Biće pune tribine, a nije šala organizovati utakmicu za tako veliki broj ljudi, koji će praktično stajati. U mojoj karijeri, a na stadionu sam praktično od njegovog otvaranja, ovo će biti druga najveća poseta gostujućih navijača. Samo je 1971. bilo više, kada je gostovao Panatinaikos. Tada je bilo mnogo Grka koji su studirali u Beogradu i na meču ih se okupilo oko 7.000. Bio je otvoren ceo jug - rekao je Ćorović.

Kelnovi navijači su napravili haosu u Londonu na meču sa Arsenalom, pošto je njih oko 15.000 htelo da uđe na "Emirate".

- Na naš stadion može da se smesti 52.000 gledalaca, što znači da Kelnu prema propizicijama UEFA, sleduje 2.600 ulaznica, odnosno pet posto od kapaciteta. Međutim, Nemci su kupovali karte i putem interneta. Da su rezultati bili drugačiji, da je Keln izgubio šanse za prolaz, verovatno ih ne bi toliko najavilo dolazak. Ovako, očekujem da ih bude 6.000. Ako ih već očekujemo u tom broju moramo da sprečimo svaku mogućnost da se desi nešto neželjeno.

Za njih će biti rezervisani sektori 6,7 i 8 na jugu. Direktor Zvezdinog stadiona otkriva da se oni neće šetati Beogradom, već će odmah biti sprovedeni u Ljutice Bogdana.

- Nemce ćemo da stavimo pod kontrolu još od granice. Ti koji organizovano dolaze okupljaće se u susednoj državi, pa čim dođu na našu granicu, preuzeće ih naše službe. Sprovešće ih do stadiona, odgledaće meč, a onda nazad do granice uz maksimalnu kontrolu. Ne postoji drugi način - poručio je Ćorović.

Direktor stadiona Rajko Mitić, kaže da će biti dva prstena oko "Marakane", te da će navijači sa kartama biti pravovremeno usmeravani, a apelovao je na navijače da na vreme dođu na stadion kako bi izbegli gužve.

- Na prethodniom evropskom meču pojavile su se falsifikovane ulaznice, pa će sada biti drastična kontrola - jasan je Ćorović.

Kurir sport / Alo

Foto:Nebojša Mandić 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovci, ovo nije fer

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...