SRBI PRVI OTKRILI NEJMAROVE SLABOSTI: Momci, ne bojte se Brazila!
Foto: Profimedia, Dado Đilas

ZNAMO GA

SRBI PRVI OTKRILI NEJMAROVE SLABOSTI: Momci, ne bojte se Brazila!

Fudbal -

Ljubinko Drulović, koji je poslednji put vodio „orlove“ na Brazilce, priseća se utakmice protiv najskupljeg fudbalera sveta i društva u Sao Paulu

Pred SP u Brazilu 2014. godine, samo nedelju dana pre otvaranja, selekcija Srbije došla je u Sao Paulo da „sparinguje“ u prijateljskom meču sa domaćom reprezentacijom, koju je očekivao duel za mundijalske bodove protiv Hrvatske.

Tadašnji selektor Ljubinko Drulović postavio je odlično igru našeg tima, koji je, po tradiciji, napadao favorita, stvarao prilike, a na kraju napustio stadion Morumbi poražen sa 1:0 (0:0) golom Freda u 58. minutu.

U kakvom vam je sećanju ostao meč s Brazilom u junu 2014. godine?

- Odigrali smo taj meč fantastično. Nismo zaslužili da izgubimo, svih 90 minuta imali smo kontrolu igre, bili i u prilikama za gol. Miloš Jojić je na kraju pogodio stativu i zamalo doneo izjednačenje. Oni su oduvek predstavljali krem svetskog fudbala, ništa se nije tu promenilo, osim što smo mi tada pokazali da možemo i s najjačima biti ravnopravni.

Šta mislite o današnjem timu Brazila?

- Oni će sigurno opet biti favoriti u grupi za prvo mesto. Naša reprezentacija, sa ostale dve ekipe, ravnopravno će konkurisati za drugu poziciju na tabeli. Ipak, akcenat bih stavio na prvu utakmicu s Kostarikom, mislim da nju treba dobro pripremiti. Zaboravimo Brazil, jer Kostarika je ozbiljna reprezentacija sa mnogo igrača u ozbiljnim evropskim klubovima. Ako ih dobijemo, rastu nam šanse za dobar plasman.

Kako trkački da odgovorimo na igru rivala?

- Važno je kako će se igrači odmoriti od naporne sezone i kako će sprovesti te pripreme. E sad... Mi imamo takve igrače i ekipu koja može svakog da dobije, ali i od svakog da izgubi.

Dejan Petković - Foto: Profimedia; Dado Đilas; Zorana Jevtić

foto: Zorana Jevtić

Duško Tošić štoper

KAKO JE RAĆA UHAPSIO NEJMARA

Kako ste pripremali utakmicu?

- Ukazao sam poverenje štoperima Ivanoviću i Tošiću, znajući da se Tošić može dobro nositi s njihovim napadačima. Najviše smo pažnje posvetili Nejmaru. U fazi kada smo mi napadali Raća Petrović je preuzimao brigu o njemu, a to je odlično funkcionisalo - kaže Drulović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ova tri igrača će biti najveća opasnost za Srbiju na Mundijalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track