(VIDEO) ĐAVOLI ISPISALI ISTORIJU LIGE ŠAMPIONA: Preokret Junajteda za 69 sekundi! Bazel, Roma i Juventus u osmini finala
Foto: AP

Bajern pobedio PSŽ, ali uzalud

(VIDEO) ĐAVOLI ISPISALI ISTORIJU LIGE ŠAMPIONA: Preokret Junajteda za 69 sekundi! Bazel, Roma i Juventus u osmini finala

Fudbal -

Večeras su odigrane utakmice poslednjeg šestog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Vize za osminu finala overili su i Bazel, Roma i Juventus, a poslednja četiri učesnika nokaut faze dobićemo posle odlučujućih borbi u grupama E, F, G i H sutra uveče.

Mančester junajted je osvojio prvo mesto u Grupi A, a do pobede u poslednjem kolu protiv CSKA na svom "Old Trafordu" došao je na istorijski način 2:1 (0:1).

Gosti su poveli preko Dzagoeva u poslednjim trenucima prvog poluvremena, i to iz ofsajda, a onda su Lukaku i Rašford sredinom drugog poluvremana doneli preokret za 69 sekundi!

Neminovno, navijači "crvenih đavola" su se prisetili antologijskog finala Lige šampiona iz 1999, kada su njihovi ljubimci napravili sličan preokret u sudijskoj nadoknadi vremena protiv Bajerna.

Istovremeno, ekipa Žozea Murinja, za koju nije igrao povređeni Nemanja Matić, poslala je moskovske "aremejce" na treće mesto, odnosno u Ligu Evrope.

Bazel je trijumfovao protiv Benfike u Lisabonu (2:0) i osigurao drugo mesto u grupi i nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Benfika, čije boje su večeras branili Mile Svilar i Andrija Živković, završila je takmičenje bez ijednog boda!

Bajern je savladao PSŽ u Minhenu 3:1 (2:0), ali mu je ta pobeda Pirova, jer su prvo mesto u Grupi B i povlašćen položaj na žrebu za osminu finala obezbedili pariski "sveci".

PSŽ je u prvom duelu istih rivala trijumfovao 3:0, pa je zbog boljeg skora u međusobnim susretima na tabeli ispred Bajerna, iako obe ekipe imaju po 15 bodova.

Iz ove grupe u Ligu Evrope će Seltik iako je večeras poražen u Glazgovu od Anderlehta 0:1. Oba tima su skupila po tri boda, a "Kelti" su bolji u međusobnim duelima (u Briselu bilo 0:3).

U pobedi Anderlehta učestvovali su Uroš Spajić i Ivan Obradović.

Roma ne samo da je danas obezbedila plasman u osminu finala, već je osvojila prvo mesto u Grupi C.

"Vučica" je, doduše na jedvite jade, savladala Karabag na svom "Olimpiku" 1:0 (0:0), ali ju je na vrh tabele lansirao remi Čelsija i Atletiko Madrida u Londonu - 1:1 (0:0).

"Plavci" su se silno ispromašivali, što je Saul kaznio golom za vođstvo "jorgandžija" u 56. minutu. Izjednačenje je stiglo u 75. minutu kada je Stefan Savić, posle šuta Azara, zatresao sopstvenu mrežu - 1:1.

Međutim, taj bod nije bio dovoljan Čelsiju da ostane na prvom mestu, zbog lošijeg odnosa sa Romom u međusobnim duelima.

Madriđani moraju da se zadovolje učešćem u Ligi Evrope na proleće, a Karabag sa dva osvojena boda.

Juventus je bez problema ostvario cilj u Pireju, gde je golovima Kvadrada i Bernardeskija sa 2:0 savladao odavno otpisani Olimpijakos (Uroš Đurđević bio starter). "Stara dama" je prošla dalje kao "broj dva" iz Grupe D, u kojoj je Barselona još ranije overila prvo mesto.

Barsa je na oproštaju od grupne faze na "Nou Kampu" bila bolja od Sportinga 2:0.

Poslednja četiri učesnika osmine finala biće poznata sutra. Za dva mesta u Grupi E bore se Liverpul, Sevilja i Spartak, a po jedno je preostalao u grupama F i G, a nadaju mu se Šahtjor i Napoli, odnosno Porto i Lajpcig.

Grupa A:

Benfika - Bazel 0:2 (0:1)

/Eljunusi 5, Oberlin 65/

Mančester junajted - CSKA 2:1 (0:1)

/Lukaku 65, Rašford 66 - Dzagoev 45/

TABELA: Mančester j. 15, Bazel 12, CSKA 9, Benfika 0.

Grupa B:

Seltik - Anderleht 0:1 (0:0)

/Šimunović ag 62/

Bajern - Pari Sen Žermen 3:1 (2:0)

/Levandovski 8, Toliso 37, 69 - Mbape 50/

TABELA: PSŽ 15, Bajern 15, Seltik 3, Anderleht 3.

Grupa C:

Čelsi - Atletiko Madrid 1:1 (0:0)

/Savić ag 75 - Saul 56/

Roma - Karabag 1:0 (0:0)

/Peroti 53/

TABELA: Roma 11, Čelsi 11, Atletiko Madrid 7, Karabag 2.

Grupa D:

Barselona - Sporting 2:0 (0:0)

/Pako Alkaser 59, Matije ag 90+1/

Olimpijakos - Juventus 0:2 (0:1)

/Kvadrado 15, Bernardeski 89/

TABELA: Barselona 14, Juventus 11, Sporting 7, Olimpijakos 1.

TOK MEČEVA:

KRAJ!

90+1. minut - BARSELONA - SPORTING 2:0 - AUTOGOL MATIJEA!

89. minut - OLIMPIJAKOS - JUVENTUS 0:2 - BERNARDESKI! Samo pet minuta posle ulaska u igru, Bernardeski je postigao gol.

75. minut - ČELSI - ATLETIKO MADRID 1:1 - AUTOGOL STEFANA SAVIĆA! Kad "plavci" nisu mogli sami da izjednače iz velikog broja šansi, učinio je to Crnogorac iz Atletika.

69. minut - BAJERN - PSŽ 3:1 - TOLISO!

66. minut - MANČESTER JUNAJTED - CSKA 2:1 - RAŠFORD! Preokret domaćina za 69 sekundi!

65. minut - BENFIKA - BAZEL 0:2 - OBERLAN!

64. minut - MANČESTER JUNAJTED - CSKA 1:1 - LUKAKU!

62. minut - SELTIK - ANDERLEHT 0:1! AUTOGOL ŠIMUNOVIĆA!

59. minut - BARSELONA - SPORTING 1:0 - PAKO ALKASER!

56. minut - ČELSI - ATLETIKO MADRID 0:1 - SAUL! "Jorgandžije" kažnjavaju domaćina za promašaje.

53. minut - ROMA - KARABAG 1:0 - PEROTI!

50. minut - BAJERN - PSŽ - 2:1 - MBAPE! Sveci rešavaju pitanje prvog mesta u grupi. Da bi ga Bajern preuzeo sada mora da postigne tri gola, a da ne primi nijedan.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - MANČESTER JUNAJTED - CSKA 0:1! DZAGOEV! Strelac gola je bio u najblaže rečeno sumnjivoj poziciji. Dzagoeva je lopta pogodila kada je verovatno bio u ofsajdu.

37. minut - BAJERN - PSŽ 2:0 - TOLISO! Bajernu nedostaje samo gol da anulira 0:3 iz Pariza.

25. minut - Ređaju se šanse Mančester junajteda pred golom CSKA, ali mreže i dalje miruju na "Old Trafordu".

15. minut - OLIMPIJAKOS - JUVENTUS 0:1 - KVADRADO!

8. minut - BAJERN - PSŽ 1:0 - LEVANDOVSKI!

5. minut - BENFIKA - BAZEL 0:1! ELJUNUSI! Odbrana Benfike je zaspala, pa se mreža Svilara zatresla.

4. minut - STATIVA! Rašford nije imao sreće da zatrese mrežu CSKA.

1. minut - Utakmice su počele.

Juve u Pireju overava osminu finala

Benfika ne ide na Bazel sa belom zastavom

"Vučica" naoštrena za pobedu nad Karabagom

Mesi opet na klupi

Lionel Mesi ponovo je na klupi Barselone, kao i u prošlom kolu protiv Juventusa. Trener Ernesto Valverde odmara najboljeg igrača, kao i Đordija Albu, Serhija Busketsa i Paulinja, jer večerašnji duel sa Sportingom nema značaj za njegov tim.

Šestorica Srba starteri

Mile Svilar i Andrija Živković su u startnoj postavi Benfike, a Uroš Spajić i Ivan Obradović su među "najboljih 11" Anderlehta. Aleksandar Kolarov je u prvom timu Rome, dok Uroš Đurđević predvodi napad Olimpijakosa.

Nemanje Matića ni večeras nema u sastavu Mančester junajteda zbog povrede.

NAJAVA:

Večeras će biti poznata još tri putnika za osminu finala, u A grupi veliku borbu vode moskovski CSKA i Bazel, u C grupi Atletiko i Roma, a Juventus i lisabonski Sporting u D grupi.

U najboljoj poziciji je Roma, jer na svom "Olimpiku" dočekuje autsajdera iz Azerbejdžana Karabag i u slučaju pobede proći će dalje bez obzira na rezultat iz Londona između Čelsija i Atletika.

Roma u "ludoj" kombinaciji može da bude treća, ali i prva. Jasno je da ako senzacionalno izgubi ili odigrao nerešeno, uz trijumf Atletika, ne ide dalje, ali ako prema očekivanjima pobedi, a Čelsi odigra bar remi sa izabranicima Dijega Simeonea, sa prvog mesta ići će u nokaut fazu zbog boljeg međusobnog skora. Čelsi je obezbedio plasman u osminu finala, ali se sigurno neće zadovoljiti raspletom sa drugim mestom.

Slična situacija je u D grupi, Barselona je obezbedila čelo grupe i rasterećeno dočekuje Sporting koji je pred moranjem na "Nou Kampu" i biće mu potrebno veliko iznenađenje da pobedi, a da Juventus kiksne u Pireju protiv optisanog Olimpijakosa.

Što se tiče A grupe CSKA i Bazel traže trijumfe na gostovanjima velikanima Mančester Junajtedu, odnosno Benfiki.

Bazel ima bolji međusobni skor u odnosu na CSKA, ali i lakšeg rivala jer igra u Lisabonu protiv Benfike koja je bez bodova i takmičarskog motiva, ali jasno je da će portugalska dati sve od sebe da se od Evrope oprosti bar sa nekim poenom.

Mančester junajtedu potreban je remi da potvrdi plasman dalje sa prvog mesta, pa čak i u varijanti niskog poraza biće prvi.

Najjasnija situacija je u B grupi, Pari Sen Žermen i Bajern su u osmini finala, Seltik ide prema Ligi Evrope, a Anderleht je poslednji.

Raspored bi mogao da bude drugačiji samo ako Bajern u Minhenu savlada PSŽ sa četiri gola razlike i preuzme čelnu poziciju, a Anderleht na bučnom Seltik parku napravi podvig od tri gola više i ostane na međunarodnoj sceni.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Evo zašto je Zvezdin optimizam pred Keln realan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track