CRNO-BELI IMAJU ZA ŠTA DA SE BORE U KIJEVU: Evo ko su mogući protivnici Partizana u Ligi Evrope na proleće
Foto: Dado Đilas

ŽREB U PONEDELJAK

CRNO-BELI IMAJU ZA ŠTA DA SE BORE U KIJEVU: Evo ko su mogući protivnici Partizana u Ligi Evrope na proleće

Fudbal -

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak (19.00) u Kijevu protiv Dinama za prvo mesto u grupi Lige Evrope.

Crno-bele samo pobeda vodi na vrh tabele, samim tim i u povlašćeni šešir na žrebu za šesnaestinu finala, dok ih i remi i poraz ostavljaju na drugom mestu, odnosno vode ih u "drugi šešir".

Među nosiocima na žrebu, koji će se održati u ponedeljak 11. decembra, naći će se pobednici svih 12 grupa Lige Evrope, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige šampiona.

Iz "drugog šešira" žrebaće se drugoplasirani iz grupa Lige Evrope i najgora četiri trećeplasirana tima iz Lige šampiona.

Za sada je poznato da bi rivali Partizana, ukoliko se domogne prvog mesta u grupi, mogli da budu Nica i Seltik. Ako ipak crno-beli budu drugi, potencijalni protivnici su im: Viljareal, Milan, Arsenal, Salcburg, Lacio i CSKA Moskva.

Jasno je da sastav Miroslava Đukića ima za šta da se bori u Kijevu.

I Crvena zvezda ima priliku da u četvrtak obezbedi učešće u prolećnim borbama u Ligi Evrope. Crveno-beli u narednu fazu mogu samo sa drugog mesta, pa ako uspeju u toj nameri, jasno je da će na megdan nekom od velikana evropskog fudbala.

Poznato je 12 učesnika šesnaestine finala Lige Evrope za koje se ne zna u koji će "šešir", a pored Dinama iz Kijeva i Partizana, to su i: Braga, Atalanta, Lion, Steaua, Plzen, Estersund, Zenit, Real Sosijedad, Atletiko Madrid i Sporting.

U svakom slučaju, u sredu, kada su na programu mečevi poslednjeg kola u grupama E, F, G i H Lige šampiona, i četvrtak, kada se završava grupna faza Lige Evrope, biće popunjena oba "šešira".

Utakmice šesnaestine finala Lige Evrope igraće se 15. i 22. februara 2018.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Evo zašto je Zvezdin optimizam pred Keln realan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track