ZVEZDO, SAD ILI KO ZNA KAD: Nebo nek se otvori i stadion eksplodira
Foto: Nebojša Mandić, AP

Crvena zvezda večeras igra za ostanak u Evropi

ZVEZDO, SAD ILI KO ZNA KAD: Nebo nek se otvori i stadion eksplodira

Fudbal -

Crveno-beli u prilici da posle 26 godina dočekaju proleće u Evropi. Pobeda nad Kelnom je imperativ, a u nekoj situaciji i remi će biti dovoljan za veliko slavlje na Marakani

Keln mora pasti, rečenica je koja poslednjih dana odzvanja u glavama fudbalera Crvene zvezde.

foto: Printscreen

Crveno-beli večeras (21.05) protiv Kelna biju presudnu bitku u Ligi Evrope, odnosno žele da trijumfom, a možda i remijem obezbedi sebi plasman u šesnaestinu finala. Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odmeren je, kao i uvek, u svojim izjavama, mada hrabro poručuje da njegov tim večeras neće kalkulisati.

- Neće tu biti mnogo skrivalica. Hrabrost, brzina i disciplina u igri odlučiće pobednika. Apsolutno smo spremni. Važnost i pritisak postoje. Momci treba da uživaju, oni su doveli klub ovde gde smo sada. Neka daju sve što imaju na terenu i budu što jesu. Za mene su oni uvek pobednici i oni to znaju. Ovo treba da bude početak vraćanja Zvezde gde pripada na mapi Evrope. Prema veličini kluba i navijačima tamo nam je mesto - rekao je Milojević, a potom istakao da nema dilema o svom timu:

- Ne volim da kalkulišem! Ni u životu ni u sportu!

foto: Arhiva

Sudio „orlićima“

ŠKOT LAK NA KARTONIMA

Svi fudbaleri Crvene zvezde su spremni, sem povređenog Nemanje Radonjića. Crveno-beli treba i da obrate pažnju na sudiju iz Škotske Bobija Madena, koji je lak na kartonima.

- Iskreno, nisam se bavio sudijom. Opet, to je koristan podatak, tako da ću skrenuti pažnju igračima - rekao je Milojević.

Vladan Milojević kurtoazno je pričao o Kelnu i nemačkoj disciplini, glavnoj odlici večerašnjeg rivala:

- Divim se njihovom mentalitetu i disciplini. Voleo bih da to naučimo. Nema kod njih sad hoću, sad neću, ili sad ću malo da trčim, sad neću... Volim disciplinu i nisam trener koji radi u haotičnim stvarima. Keln je promenio trenera, a svi znamo šta to znači. Imaju svoj stil i sistem igre, tako da ga neće menjati, mada sam ubeđen da će biti rokada u timu.

foto: Arhiva

Bez obzira na to koliko navijača Kelna bude na stadionu „Rajko Mitić“, svi će morati da budu smešteni u boksu na južnoj tribini.

- Prema pravilniku UEFA, navijači gostujućeg kluba moraju biti smešteni u sektoru koji je predviđen za njih. Ako su preko interneta kupovali karte za druge delove tribine, redari će, čim budu videli njihova obeležja, da ih odvode u njihov sektor. Ukoliko ih bude više od kapaciteta, neće moći da gledaju utakmicu - rekao je PR Crvene zvezde Miljan Milošević.

Bez pola tima

KELN POVEO AMATERE U BEOGRAD

Keln je doputovao u Beograd sa samo 16 fudbalera. Novi trener Štefan Rutenbek prvom timu je priključio trojicu igrača iz amaterske ekipe Kelna. Nedostaju im 11 povređenih fudbalera, od kojih su najpoznatiji Jonas Hektor, Marko Heger, Marsel Rise, Džon Kordoba... Nemački klub juče je postavio i novog sportskog direktora Armina Fea.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Nebojša Mandić, AP, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT UŽIVO! Biti ili ne biti za Crvenu Zvezdu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track