PARTIZANOV MEČ OD MILION EVRA: Platiće Dinamo za poraz u Humskoj!
Foto: AP

Crno-beli igraju za prvo mesto u grupi

PARTIZANOV MEČ OD MILION EVRA: Platiće Dinamo za poraz u Humskoj!

Fudbal -

Crno-beli hoće sva tri boda u Kijevu uprkos tome što su već obezbedili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope

Fudbaleri Partizana žele pobedu u Kijevu (19.00 RTS 1) iako su još pre dve nedelje obezbedili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Trijumf nad Dinamom doneo bi im milion evra, ali i lakši žreb, pošto bi onda na prvom mestu okončali grupnu fazu.

Zbog povrede

SAŠA ILIĆ OSTAO U BEOGRADU

Miroslav Đukić u Kijev je poveo 20 fudbalera. Na spisku su: Vladimir Stojković, Filip Kljajić, Marko Jovičić, Miroslav Vulićević, Nemanja G. Miletić, Milan Mitrović, Bojan Ostojić, Nemanja R. Miletić, Nemanja Antonov, Lazar Ćirković, Petar Đuričković, Everton Luiz, Marko Jevtović, Danilo Pantić, Zoran Tošić, Milan Radin, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović, Leandre Tavamba i Teofilus Solomon.

Saša Ilić ostao je u Beogradu zbog povrede.

Iako neće računati na nekolicinu igrača, trener šampiona Srbije Miroslav Đukić širi optimizam u prestonici Ukrajine.

- Partizan uvek mora da ide na pobedu. Tri boda su veoma bitna, jer ako ste prvi u grupi, imate privilegiju na žrebu. Trijumf protiv Dinama je bitan za klub i iz ekonomskih razloga, ali i zbog prestiža. Dakle, nema kalkulisanja. Obaveza nam je da idemo na pobedu, da igramo dobro i da napredujemo. Ovo je odlična prilika da iz mirne situacije vidimo gde se nalazimo u odnosu na ozbiljnu evropsku ekipu - rekao je Đukić izveštaču Kurira u Kijevu.

foto: Printscreen

Trener crno-belih ceni protivnika, ali napominje da njegova ekipa nije otputovala u Kijev turistički.

- Imaju sve, igru, agresiju, ritam, evropsko iskustvo. Šampionska su ekipa i težak protivnik, ali mi ćemo učiniti sve da ih pobedimo i da pokažemo da rastemo iz dana u dan. U Kijevu možemo mnogo da dobijemo na samopouzdanju i svemu ostalom. Mnogo znači kad shvatite da možete da pobedite i takvu ekipu. Zato nećemo da se branimo ni da kalkulišemo - zaključio je Đukić.

Red je da se dokaže

IDEALNA UTAKMICA ZA MILIONERA SUMU

Miroslav Đukić rekao je da imaju dosta problema s povređenim igračima, ali da će se suprotstaviti u najjačem timu.

- Nećemo puno gledati na to. Igraćemo u najboljem mogućem sastavu, jer je za nas bitna i dobra slika i takmičarski aspekt. Tošić ima mali bol u listu, pa ćemo u ova dva dana da se opredelimo da li će igrati ili sedeti na klupi. Everton je dobio nezgodan udarac, koji je u tom trenutku boleo, ali on se brzo oporavio i u utorak trenirao bez problema - istakao je Đukić.

Iako je rastanak najavljen već za ovu zimu, najskuplje pojačanje u istoriji Partizana Sejduba Suma biće u timu.

KURIR U KIJEVU Specijalni izveštač Dejan Ignjatović

Foto: Printscreen, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT UŽIVO! Biti ili ne biti za Crvenu Zvezdu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track