(VIDEO) LINGARD SPASIO ĐAVOLE DEBAKLA NA TEATRU SNOVA: Junajted se mučio, pa izvukao bod protiv Barnlija
Foto: AP

SPAS U NADOKNADI VREMENA

(VIDEO) LINGARD SPASIO ĐAVOLE DEBAKLA NA TEATRU SNOVA: Junajted se mučio, pa izvukao bod protiv Barnlija

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda nadoknadili su na svom terenu dva gola zaostatka i odigrali nerešeno 2:2 protiv Barnlija, u utakmici 20. kola Premijer lige.

U današnjim utakmicama koje su tradicionalno igrane drugog dana Božića, Boksing dej, nije pobedila nijedna gostujuća ekipa.

Na Old Trafordu, Barnli je poveo već u trećem minutu kada je Ešli Barns naleteo na odbijenu loptu. Ekipe su posle toga imale po jednu dobru šansu, a u 36. minutu gosti su udvostručili prednost lepim golom Stivena Defura iz slobodnog udarca.

Minut kasnije Junajted je mogao da izjednači, ali je jedan igrač Barnlija u poslednjem trenutku blokirao šut Markusa Rašforda. Posle toga u šansama su bili Zlatan Ibrahimović i Pogba, a najbolju priliku za domaće do tada propustio je Džes Lingard koji se u 51. minutu našao na petercu, ali je njegov šut dobro odbranio golman gostiju, pa je lopta pogodila prečku.

Dva minuta kasnije Lingard je izjednačio petom, posle dodavanja Ešlija Janga. Posle toga Pogba je u 70. minutu iz slobodnog udarca šutirao preko prečke, a domaći su stalno napadali, što im se isplatilo u prvom minutu nadoknade vremena, kada je Lingard izjednačio posle odbijene lopte.

Junajted je vezao drugi remi u prvenstvu i drugi je na tabeli sa 43 boda, 12 boda manje, ali i utakmicu više od prvoplasiranog gradskog rivala Sitija. Barnli je bez pobede u poslednje tri utakmice i sedmi je na tabeli sa 33 boda.

Fudbaleri Čelsija pobedili su na Stamford Bridžu Brajton sa 2:0. Golove za ekipu Antonija Kontea postigli su Alvaro Morata u 46. i Markos Alonso u 60. minutu.

"Plavci" su četvrtu uzastopnu utakmicu bez poraza i treći su na tabeli sa 42 boda, dok Brajton zauzima 12. mesto na tabeli sa 21 bodom.

U meču punom preokreta Bornmut i Vest Hem odigrali su nerešeno 3:3. Poveo je Vest Hem u sedmom minutu golom Džejmsa Kolinsa, a domaći su preokrenuli preko Dena Goslinga u 29. i Nejtana Akea u 57. minutu.

"Čekićari" su preokrenuli rezultat zahvaljujući dvostrukom strelcu Marku Arnautoviću, koji je postigao golove u 82. i 89. minutu, a konačan rezultat postavio je Kalum Vilson u prvom minutu nadoknade vremena.

Vest Hem je 17. na tabeli sa 18 bodova a Bornmut na 18. mestu ima bod manje i nalazi se u zoni ispadanja.

Remijem su završene utakmice Vest Bromvič-Everton (0:0) i Hadersfild-Stouk (1:1) dok je Votford pobedio Lester sa 2:1.

Ranije danas Totenhem je kao domaćin pobedio Sautempton sa 5:2, a večeras igraju Liverpul i Svonsi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE prvo pojačanje Zvezde u zimskom prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja