NOVAK ĐOKOVIĆ BROJI SATE DO POVRATKA NA TEREN: Iza mene je uzbudljiv period, ali i velika lekcija!
Foto: AP

POVRATAK U ABU DABIJU

NOVAK ĐOKOVIĆ BROJI SATE DO POVRATKA NA TEREN: Iza mene je uzbudljiv period, ali i velika lekcija!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković posle šest meseci pauze zbog povrede vratiće se na teren u petak protiv pobednika meča između Roberta Bautiste Aguta i Andreja Rubljeva na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

Đoković broji sate do povratka na teren, a u ekskluzivnom intervjuu za arapske medije Novak otkriva da jedva čeka ponovo da zaigra pred publikom.

"Iza mene je uzbudljiv period, nešto novo u životu. S jedne strane, teško, mnogo teško, ali s druge strane jedna velika lekcija. Nikada nisam bio povređen toliko dugo, nikada nisam bio operisan, nikada nisam propustio Grend slem, bio dugo van terena", kazao je između ostalog Đoković.

"Došao sam do tačke, kada mi je univerzum rekao da ne mogu više da igram. Nema šanse. Ne mogu da pomerim ruku", kazao je trenutno 12. igrač sveta.

"Ne mogu da dočekam kada ću se vratiti, kada ću poćeti da igram. Četiri i po meseca nisam uzeo reket u ruke, to je ogromna promena. To je bio težak period, ali nisam želio da rizikujem, da pogoršam stanje. Iskoristio sam ovo vreme da pronađem nove načine kako da svoje telo oporavim, da nađem novi način igre, kao i da se pripremim psihički. Pokušavao sam da steknem nova znanja iz sportske nauke, ali i iz tehnologije.", ispričao je Đoković.

Tokom perioda oporavka naučio je kaže i da bude strpljiv.

"Strpljenje je nešto što nedostaje teniserima. Jednostavno, naš posao od 1. januara do 20. novembra je - bam, bam, bam... Nemaš vremena da se smiriš, da budeš staložen, konstantno tražimo najbrža rešenja, najbrže udarce... ", kazao je Đoković.

kurir.rs / kurir spor

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja