ZVEZDA BRUSI FORMU ZA EVROPSKO PROLEĆE Gobeljić: Krenuli smo u nove pobede
Foto: Dado Đilas

PRIPREME U TOKU

ZVEZDA BRUSI FORMU ZA EVROPSKO PROLEĆE Gobeljić: Krenuli smo u nove pobede

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić rekao je da je svima u timu drago što su ponovo zajedno i da je ekipa krenula u nove pobede.

"Svima nam je mnogo drago što smo ponovo zajedno i što svim snagama koračamo ka cilju koji smo pred sebe postavili još na početku sezone, a to je osvajanje duple krune. Situacija u Evropi nam se otvorila, zabeležili smo dobre rezultate i doveli sebe u situaciju da možemo da ostvarimo i uspeh u evropskim okvirima", rekao je Gobeljić.

Zvezda je u utorak počela pripreme za drugi deo sezone u kom će igrati na tri fronta: u Ligi Evropa, srpskom prvenstvu i nacionalnom kupu.

Gobeljić je naveo da je njegov tim u domaćem prvenstvu imao najteži raspored jer je igrala čak 38 utakmica, medju kojima su i one sa jakim evropskim ekipama.

"Zato smo se možda i najviše od svih obradovali pauzi koja je već za nama. Iskoristili smo priliku da napunimo baterije i sada smo krenuli u nove pobede. Sigurno nam je prijala pauza", rekao je Gobeljić.

Zvezda će prvi deo priprema provesti u gradu Pafos na Kipru od 14. do 21. januara.

"Moramo da budemo spremni na sva iskušenja koja su pred nama, to se očekuje od sakog igrača Crvene zvezde, da u svakom trenutku daje sve od sebe za dres koji nosi, kako na utakmicama tako i na treninzima. Sada nam je posebno potrebno snage pred prvi deo priprema na Kipru jer se one sastoje od onog što igrači generalno najmanje vole, rad na trčanju i na snazi. Moramo da preguramo to i da budemo spremni da čak i u prijateljskim utakmicama budemo sto posto spremni", kazao je Gobeljić.

Zvezdin univerzalac je naveo da mu prvi deo priprema ne pada teško i da s nestrpljenjem očekuje nastavak sezone.

"Lično mi ne pada taj prvi deo priprema teško kao ostalim igračima, volim da trčim i mogu mnogo da izdržim. Meni će možda nešto sa loptom biti teže. Šalu na stranu, svima nam je nedostajala lopta u prethodnom priodu. Lično su mi mnogo nedostajali i treninzi i druženje, kao i naši navijači na tribinama. Jedva čekam da počne prolećna sezona", rekao je Gobeljić.

Fudbalere Zvezde po povratku sa Kipra čekaju dvonedeljne pripreme u Antaliji, a drugi deo sezone će početi 13. februara prvom utakmicom šesnaestine finala Lige Evropa protiv CSKA Moskve.

kurir.rs / Beta

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track