IZ VOŽDOVCA U SLOVENIJU: Saša Ivković pojačao redove slovenačkog Maribora
Foto: FK Voždovac

Najbolji defanzivac Superlige napustio Srbiju

IZ VOŽDOVCA U SLOVENIJU: Saša Ivković pojačao redove slovenačkog Maribora

Fudbal -

Fudbaleri Voždovca postaju polako meta klubova sa zapada.

Skauti velikih evropskih klubova već su redovni posetioci stadiona. Nakon odlaska Dražića u Mehelen, Stojanovića u Kortrijk, te Adama Marušića koji igra za rimski Lacio, još jedan član ekipe Voždovca je pojačao redove evropskog velikana, saopštio je ovaj beogradski fudbalski klub.

Saša Ivković je pojačao redove slovenačkog Maribora. Najbolji defanzivac Superlige i član najboljih jedanaest naše lige u protekloj sezoni u izboru trenera i kapitena, Saša Ivković, potpisao je ugovor sa višestrukim slovenačkim šampionom i redovnim učesnikom lige Šampiona i lige Evrope proteklih godina.

Saša Ivković je potpisao Ugovor u prisustvu generalnog direktora Voždovca Gorana Grkinića.

"Prezadovoljni smo urađenim i izuzetna nam je čast što smo uspeli da dođemo do dogovora na obostrano zadovoljstvo. Sportski direktor Zlatko Zahović je pokazao da je izuzetan gospodin i džentlmen i u razgovoru sa njim, nam nije bilo potrebno više od pet minuta. Tim ljudi iz Maribora je pokazao da se radi o ozbiljnom klubu i nisu slučajno šampioni Slovenije. Takođe, stoji i činjenica da su redovni učesnici grupnih faza, kako Lige šampiona tako i Lige Evrope. Drago nam je i da će odličan momak kakav je Saša Ivković sarađivati u stručnom štabu sa još jednim vrhunskim stručnjakom, kakav je Darko Milanič, inače bivšim fudbalerom Partizana. Ugovor je potpisan na tri i po godine i nadam se da je ovo početak jedne sjajne saradnje dva kluba”, istakao je generalni direktor Goran Grkinić.

Saša Ivković je prošao lekarske preglede, stavio je paraf, priključuje se ubrzo pripremama Maribora, a kao pravi profesionalac dao je i prvi intervju.

"Neverovatne su impresije, prezadovoljan sam klubom, organizacijom unutar samog Maribora, stigao sam da upoznam i igrače koji su me odlično prihvatili. Maribor je sjano organizovan klub i poseduje visok nivo kvaliteta, sve o čemu se pričalo o slovenačkom šampionu, uverio sam se na licu mesta i nisam pogrešio pri izboru sredine. Posebno bih se zahvalio svima koji su bili uz mene i koji su mi pružali podršku svih ovih godina. Zahvalio bih se predsedniku Voždovca, posebno i sportskom direktoru Goranu Grkiniću, svim trenerima koji su bili u Voždovcu, a naravno pre svih mojim saigračima sa kojima sam prošao mnogo lepih trenutaka i svim ljudima u klubu. Takođe, pozdravljam i verne navijače", istakao je Ivković.

Beta Foto: FK Vožvodac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track