(KURIR TV) MRKELA OPTIMISTA: Boaći spreman za Ruse, nema zamene za Kangu
Foto: Foto: Nebojša Mandić

analiza prelaznog roka

(KURIR TV) MRKELA OPTIMISTA: Boaći spreman za Ruse, nema zamene za Kangu

Fudbal -

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je o prelaznom roku i istakao da zamena za Gelora Kangu neće dolaziti i da se nada da će Ričmond Boaći biti spreman za duele sa CSKA u Ligi Evrope.

Specijalni izveštač Kurira iz Turske - Aleksandar Radonić

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde prethodne jeseni Gelor Kanga napustio je klub i preselio se za milion evra prašku Spartu.

- Dobar igrač, žao mi je što više nije sa nama. Želim mu sve najbolje u Sparti. Takav je život profesionalnih fudbalera. Proveo je par lepih godina sa nama. Kako i on sam kaže, zadužio je Crvenu zvezdu i mi mu želimo sve najbolje - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela i dodao:

- Svaki igrač je specifičan i ne možete da kažete da će posle odlaska nekog igrača biti isto i da će ga neko zameniti na isti način na koji je on igrao. Postoji više opcija za igru bez Kange, mislim da su neke probane i na utakmici protiv Amkara

Kao zamena za Kangu pominjan je Danijel Aleksić iz Sent Galena.

- Neće dolaziti zamena za Kangu, izuzev ako to ne bude neki ekstra fudbaler. Aleksić je odličan fudbaler, sa kojim sam razgovarao, ali nije profil igrača kakav je Kanga.

Ričmond Boaći bio je pred transferom poslednjeg dana prelaznog roka, kada je povredio list desne noge.

- Bili smo spremni na sve. Situacija u fudbalu je takva da ne možete da kažete to će se desiti tada i tada. Neke stvari smo očekivali ranije, pre svega sa Boaćijem jer je sve još u decembru nagoveštavalo da će otići.

foto: Printskrin Tviter

Crvena zvezda je dovela samo dvojicu igrača ove zime Fardu Bena i Stefana Hajdina.

- Zadovoljan sam sa ekipom koju u ovom trenutku imamo. To je jak tim. Ben je pojačanje, a sa Hajdinom imamo više opcija na levom i desnom beku. Mislim da imamo sasvim dobru ekipu za nastavak prvenstva

Ben i Hajdin su prijavljeni za Ligu Evrope. Ostalo je još jedno mesto koje može da popuni igrač i to 48 sati pre utakmice sa CSKA. To znači da bi mogao da dođe još neko.

- Ostavljeno je jedno prazno mesto. Ništa više sem toga ne mogu da kažem.

Milan Pavkov će najverovatnije ponovo u Radnički iz Niša, ukoliko Ričmond Boaći ne bude prodat u Rusiju ili Kinu, jer tamo prelazni rok traje do kraja februara.

- Razgovarao sam sa njim. Pavkov je ponovo zadovoljio na pripremama, a imao je dobru polusezonu u Radničkom. Promenile su se okolnosti ostankom Boaćija, mada on može da ode u Kinu ili Rusiju. Da je otišao bilo bi prostora za Pavkova da igra. Ovako, zajedno ćemo doneti odluku koja je u interesu pre svega igrača. Nismo razmišljali o promeni kluba, ili Zvezda ili Radnički.

Sportski direktor Crvene zvezde potvrdio je saznanja Kurira da će Ričmond Boaći biti spreman za prvu utakmicu protiv CSKA. U Beogradu će povređeni list desne noge lečiti konjskom placentom kod čuvene doktorke Marijane Kovačević.

- Optimista sam da će biti spreman i za prvu utakmicu. Videli smo snimak, ali moramo ostaviti rezervu, iako sve ukazuje da povreda nije teže prirode. Potrebno je 48 sati posle povrede ponovo uraditi snimak. Istegnut je mišić, nije to toliko strašno. Prognoza je desetak dana. Intenzivne terapije će početi već sutra i mislim da će to biti i brže.

Slavoljubu Srniću poslednjeg dana je propao transfer u Trabzonspor, vredan 600.000 evra.

- Ne mogu da kažem sve detalje, jer ih i ne znam. To je bila priča od kraja decembra. Ljudi iz Trabzona su bili u Beogradu. Onda je to bilo malo zaustavljeno, pa se ponovo podgrejalo, da bi u poslednjim satima prelaznog roka opet bilo aktivirano. Na kraju od toga nije bilo ništa - zaključio je Mrkela.

Kurir sport

Foto: Nebojša Mandić, Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanov tim za Viktoriju. Ovaj deo tima je siguran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track