KUP AMBLEMA: Partizanov grb među 16 najlepših u Evropi!
Foto: Dado Đilas

Srpski šampion ispao od Mančestera

KUP AMBLEMA: Partizanov grb među 16 najlepših u Evropi!

Fudbal -

Crno-beli poraženi u osmini finala takmičenja na internetu u režiji uglednog španskog sajta koji je organizovao glasanje za fudbalski klub koji ima najlepši logo

Šampion Srbije u fudbalu Partizan eliminisan je u osmini finala velikog evropskog takmičenja! Ne, ovo nije šala. Crno-beli su se našli među 16 najboljih na Starom kontinentu, a malo je nedostajalo da nastave put ka vrhu i eliminišu čuveni Mančester junajted.

žŠpanski fudbalski blog Paladar negro organizovao je takmičenje u kojem su učestvovala 32 eminentna evropska kluba. Podeljeni su u osam grupa (po četiri u svakoj), a crno-beli su se takmičili sa Interom, Lionom i PAOK u Grupi E. I lako se plasirali dalje.

foto: Printscreen

U uzbudljivom takmičenju koje je organizovano na društvenoj mreži Tviter, žreb je hteo da rival Partizanu u narednoj, prvoj eliminacionoj fazi bude slavni Mančester junajted. O čemu je reč? O glasanju za najlepši grb nekog fudbalskog kluba! Fudbaleri nisu odlučivali ni o čemu, pa baš tu možda i leži razlog za uspeh našeg tima.

Uzbudljivo je bilo u osmini finala. Smenjivali su se u vođstvu beogradski i mančesterski klub, a Englezi su u samom finišu stigli do trijumfa. Od ukupno 1.532 glasa, 44 odsto otišlo je crno-belom grbu, a 56 onom koji na dresu nose „crveni đavoli“. Ako je za utehu, Junajted je ispao već u sledećem kolu od Liverpula, a upravo je grb kluba sa Enfilda stigao do velikog finala sa Valensijom.

foto: Printscreen

GRB KROZ ISTORIJU

Sadašnji grb Partizana je zapravo druga modifikacija onog iz 1959. Tada je klub promenio boje u sada prepoznatljive crno-bele, pa u skladu sa tim i svoj amblem.

Tada postaje i Jugoslovensko sportsko društvo (prethodno nije imao državnu odrednicu), a grb, osim crne i bele, ima i crvenu buktinju (simbol šest država u Jugoslaviji) i čuvenu zvezdu petokraku. Od 1992, umesto JSD, na grbu piše fudbalski klub, a posle sezone 2007/8. i 20. titule iznad grba su dodate dve zvezdice.

foto: Printscreen

Kurir / E.K.

Foto Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DA LI JE OVO NAJGLUPLJI ILI NAJŽEDNIJI GOLMAN NA SVETU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track