ĐUKIĆ PRED SMENOM U PARTIZANU Svi bi da mu vide leđa, a on neće da ide: Evo kada će biti poznata sudbina trenera crno-belih
Foto: EPA

CRNO-BELI U KRIZI

ĐUKIĆ PRED SMENOM U PARTIZANU Svi bi da mu vide leđa, a on neće da ide: Evo kada će biti poznata sudbina trenera crno-belih

Fudbal -

Fudbaleri Partizana su u seriji loših rezultata, pa kako to obično biva, očekuje se da ceh plati trener - Miroslav Đukić.

Đukić ne planira da podnese ostavku, jasno je to stavio do znanja posle današnjeg poraza od Radničkog u Nišu. Komentarišući povike sa tribina "Đukiću, odlazi", rekao je:

"Normalno je kad nema rezultata da se to čuje. Moje je da nastavim da radim".

Međutim, osim navijača Partizana, i rukovodstvo je nezadovoljno njegovim radom, jer crno-beli ne samo što beleže loše rezultate, već i igraju očajno.

U prolećnom delu sezone aktuelni šampion je u Superligi jedva pobedio Mladost u Lučanima, preokretom u poslednjim minutima sa dva igrača više (2:1), sa Zemunom je remizirao u Humskoj (1:1), a onda i izgubio od Radničkog (0:1).

Partizan je sada na "minus 14" u odnosu na Crvenu zvezdu, pa iako je to teoretski dostižna bodovna razlika, praktično već oprostio od titule.

U međuvremenu eliminisan je od Viktorije iz Lige Evrope. Posle beogradskih 1:1, gde bi se moglo govoriti o solidnoj igri, crno-beli su u Plzenju izgubili 0:2, a da za 90 minuta nisu zapretili domaćem golmanu.

Rastanak Đukića i Partizana deluje kao neminovnost. Međutim, problem je u tome što, ako 52-godišnji Šapčanin ne podnese ostavku, crno-beli mogu da mu uruče otkaz samo uz značajnu finansijsku nadoknadu, jer šef struke ima ugovor do kraja sledeće sezone.

Mediji već licitiraju imenima potencijalnih naslednika Miroslava Đukića, u prvi plan iskaču tri imena - Aleksandar Mitrović, Vladimir Ivić i Zoran Mirković.

Rasplet ove crno-bele drame mogao bi da bude poznat u nedelju posle sastanaka klupskog rukovodstva sa Đukićem.

(Kurir.rs/Kurir sport, EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track