EMOTIVNO OBRAĆANJE POKETINA: Trener Totenhema teško podneo Astorijevu smrt. Evo i zašto
Foto: AP

SAOSEĆA SA SVIMA U ITALIJI

EMOTIVNO OBRAĆANJE POKETINA: Trener Totenhema teško podneo Astorijevu smrt. Evo i zašto

Fudbal -

Trener fudbalera Totenhema Mauriso Poketino rekao je danas da je bio skrhan vešću o smrti igrača Fiorentine Davidea Astorija i otkrio da je pokušao da ga angažuje dok je bio menadžer Sautemptona.

Poketino je današnju konferenciju za novinare pred utakmicu protiv Juventusa u osmini finala Lige šampiona počeo tako što je izjavio saučešće svim ljudima koji vole Astorija.

"To je velika tragedija. Sreo sam se s njim pre pet godina, jer sam imao ideju da ga dovedem u Sautempton. Bio je sjajna osoba, odličan profesionalac, sjajan igrač", rekao je Poketino za britanske medije.

"Bio sam skrhan tim vestima... Delimo bol sa svima u Italiji i Firenci, svu svoju energiju šaljem njegovoj porodici", dodao je Poketino.

Davide Astori, fudbaler Fiorentine i reprezentacije Italije, umro je u noći između subote i nedelje. Današnja autopsija pokazala je da je Astori, koji je imao 31 godinu, umro od srčanog udara.

Poketino je već prošao kroz istu tragediju 2009. Bio je trener Espanjola kada je igrač tog kluba Danijel Harke iznenada preminuo od srčanog udara.

"Znam koliko je to teško. Nemoguće se odagnati bol, pronaći objašnjenje... Teško je razumeti šta se dešava", rekao je Poketino.

Fudbaleri Totenhema sutra dočekuju Juventus u revanš meču osmine finala Lige šampiona, a taj meč, kao i svi ostali evropski dueli, počeće minutom ćutanja za Astorija.

Astori će sutra biti sahranjen u Firenci.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Mogu li Hrvati i Srbi kao Iračani i Saudijci?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track