(VIDEO) RONALDOV POKLON REALU ZA 116. ROĐENDAN: Da se zna ko je Kralj! Prvak Evrope osvojio Pariz i prošao u četvrtfinale Lige šampiona
Foto: AP

LIVERPUL I PORTO BEZ GOLOVA U REVANŠU

(VIDEO) RONALDOV POKLON REALU ZA 116. ROĐENDAN: Da se zna ko je Kralj! Prvak Evrope osvojio Pariz i prošao u četvrtfinale Lige šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula prvi su učesnici četvrtfinala Lige šampiona!

Da se zna ko je kralj! Da se zna ko je šampion Evrope!

Real je i u večerašnjem revanšu osmine finala u Parizu bio bolji od PSŽ-a - 2:1! Prethodno, Madriđani su i u prvom meču na svom stadionu savladali "svece" 3:1 i zasluženo prošli dalje, nastavljajući put odbrane evropskog trona.

U isto vreme među osam najboljih na "starom kontinentu" stigao je i Liverpul, koji je odigrao sa Portom na "Enfildu" meč bez golova, što mu je bilo više nego dovoljno posle ubedljive pobede u Portugalu u prvom meču (5:0).

PSŽ ipak nije dorastao Realu! Osim u uvodnih 10, 15 minuta, kada je tim Unaija Emerija izvršio pritisak na goste iz Madrida, izabranici Zinedina Zidana su sve vreme kontrolisali dešavanja na terenu.

Domaći navijači napravili su paklenu atmosferu, ali njihovi ljubimci očigledno ne mogu da pariraju "kraljevima", naročito kada igraju bez Nejmara, kao što je večeras bio slučaj.

Gotovo da se može reći da je Real rutinski obavio posao u revanšu.

foto: AP

Gosti su poveli golom Kristijana Ronalda u 50. minutu posle centaršuta Lukasa Vaskeza. Portugalcu je to bio 12. gol ove sezone u Ligi šampiona, a pritom je na svakom od prethodnih devet mečeva tresao mreže rivala!

Kada je u 66. minutu domaćin ostao sa igračem manje, bilo je jasno ko ide dalje. Marko Verati je protestovao kod sudije Felika Briha, a Nemac mu je pokazao drugi žuti karton.

Ipak, PSŽ je uspeo da izjednači u 71. minutu, posle gužve pred golom Reala, lopta se odbila od Edisona Kavanija i odskakutala u mrežu.

Međutim, tačku na dvomeč stavio je Kasemiro u 80. minutu. Lopta je posle njegovog šuta zakačila Markinjosa i prevarila golmana Arbeolu za konačnih 1:2.

Ronaldo i drugovi na ovaj način podarili su Realu najlepši poklon za 116. rođendan, koji najtrofejniji klub sveta slavi danas.

foto: AP

Pitanje pobednika dvomeča između Liverpula i Porta rešeno je posle prvih 90 minuta, pa večerašnji duel na "Enfildu" nije imao veliki rezultatski značaj.

Domaćin nije zapinjao, naročito jer ga u subotu očekuje premijerligaški derbi sa Mančester junajtedom, ali je mogao do pobede. Najbolje prilike imao je Sadio Mane, još u prvom poluvremenu, ali ih nije iskoristio, a jednom je pogodio i stativu.

Na kraju, teren su i jedni i drugi napustili zadovoljni - "crveni" jer su prošli dalje, a Portugalci, jer su se dostojno oprostili od Lige šampiona.

U sredu uveče revanše igraju Totenhem - Juventus (prvi meč 2:2) i Mančester siti - Bazel (4:0).

foto: AP

TOK MEČEVA:

KRAJ - PSŽ - REAL MADRID 1:2, LIVERPUL - PORTO 0:0

82. minut - STATIVA - I Lukas Vaskez pogađa okvir gola PSŽ-a.

80. minut - GOOOLLL - PSŽ - REAL MADRID 1:2 - KASEMIRO! Brazilac iz Reala je šutirao, lopta je zakačila njegovog zemljaka iz PSŽ-a Markinjosa i odsela u mreži.

74. minut - ŠANSA za REAL! Mogao je Benzema da zapečati sudbinu "svetaca", ali nije. Šutirao je pored gola.

71. minut - GOOOLLL - PSŽ - REAL MADRID 1:1 - KAVANI! Lopta se pred golom Reala odbijala od igrača kao u bilijaru, na kraju je bukvalno pogodila Urugvajca i odskakutala u mrežu.

69. minut - STATIVA! Povratna Benzeme, Asensio je opalio kao iz topa i umalo slomio stativu...

66. minut - CRVENI KARTON za VERATIJA! Italijan je drugi žuti karton dobio zbog protesta, dok mu je prethodno sudija Brih prvi pokazao zbog oštrog starta nad Kazemirom.

50. minut - GOOOLLL! PSŽ - REAL MADRID 0:1 - RONALDO! Dani Alves je izgubio loptu na sredini terena, ukrao mu je Marko Asensio, koji je započeo kontru Reala. Kada se učinilo da se domaća odbrana kosolidovala, Asensio je pronašao Lukasa Vaskeza, a on centrirao na "drugu stativu" odakle je Ronaldo glavom poslao loptu u mrežu.

50. minut - ŠANSA za REAL! Marselo je centrirao sa leve strane, Ronaldo se bacio i šutirao glavom, za malo pored gola.

48. minut - PREKID MEČA U PARIZU! Sudija Brih na kratko je prekinuo utakmicu zbog dima na terenu usled velike bakljade navijača PSŽ-a.

47. minut - Liverpul opet preti - Milner je loše zahvatio loptu...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA NA OBA MEČA!

43. minut - ŠANSA za PSŽ! Mbape je izašao sam na Navasa, mogao je da proigra Kavanija, ali je šutirao - golman Reala je odbranio!

41. minut - ŠANSA za PSŽ! Najozbiljnija pretnja domaćina. Posle dobre akcije lopta je došla do Di Marije, koji je bio iskosa sa desne strane, ali umesto da šutira, pokušao je da uposli Kavanija, koji je bio u ofsajdu. Bez obzira na to, Navas je intervenisao.

38. minut - ŠANSA za REAL! Benzema je izašao sam pred Areolu, ali je golman PSŽ-a zaustavio njegov šut.

31. minut - STATIVA! Mane baš nema sreće večeras...

SVETSKE FACE U LOŽI "PARKA PRINČEVA":

18. minut - ŠANSA za REAL! Korner je izveo Asensio, Ramos je ostao sam, šutirao je, ali je Areola odbranio.

18. minut - ŠANSA za LIVERPUL! Na centaršut sa desne strane Mane je akrobatski reagovao pred golom Porta, ali je loptu poslao preko prečke.

13. minut - Oslobodio se Real pritiska, izveo i prvi korner. Šansi u Parizu još nema...

7. minut - PSŽ je od starta krenuo ofanzivno! Stiska "kralja" u uvodu.

1. minut - Utakmice su počele...

SASTAVI:

MINUT ĆUTANJA NA OBE UTAKMICE U ČAST DAVIDEA ASTORIJA!

Sjajna koreografija navijača PSŽ-a

Korteo navijača Porta kroz Liverpul

06.03.2018 Champions League. Porto fans in Liverpool

A post shared by GruppaOF (@gruppaof) on

Nejmar podržava saigrače pred meč sa Realom

Sveci su izgubili samo jednu od poslednjih 46 evropskih mečeva u Parizu

Ronaldo je dao ukupno 13 golova, a osam uzastopno

Mane + Firmino = 13 golova u Ligi šampiona

Ako zaigra večeras, Benzema će postati 34. igrač sa 100 nastupa u Ligi šampiona

Na "Parku prinčeva" sudi Brih Nemački arbitar Feliks Brih sudiće u Parizu, uz pomoć Marka Borša i Stefana Lupa, dodatnih sudija Bastijana Dankerta i Marka Frica, dok će četvrti biti Markus Heker.

PSŽ bez Nejmara, Markinjos neizvestan PSŽ neće moći da računa na najskupljeg fudbalera sveta Nejmara, koji je operisan, što će biti veliki hendikep, s obzirom na to da je su on, Kilijan Mbape i Edinson Kavani dali 16 od 26 golova ekipe u Ligi šampiona ove sezone.

Takođe, neizvestan je i nastup štopera Markinjosa, koji se poput Nejmara povredio na utakmici sa Marsejom u francuskom prvenstvu.

Real sada bolji u međusobnim duelima

Real i PSŽ sastajali su se sedam puta. "Kraljevi" su zabeležila tri pobede, uz po dva remija i poraza, a imaju i bolju gol-razliku – 9:8. Poslednji put igrali su u grupnoj fazi Lige šampiona 2015/16, u Parizu nije bilo golova, dok je u Madridu bilo 1:0.

Navijači PSŽ-a priredili vruć doček Madriđanima

Podsetite se golova iz prvih utakmica u Madridu i Portu

REZULTATI I RASPORED MEČEVA OSMINE FINALA

BAZEL – MANČESTER S. 0:4 7. mart JUVENTUS – TOTENHEM 2:2 7. mart PORTO – LIVERPUL 0:5 danas REAL MADRID – PSŽ 3:1 danas ČELSI – BARSELONA 1:1 14. mart BAJERN - BEŠIKTAŠ 5:0 14. mart SEVILJA – MANČESTER J. 0:0 13. mart ŠAHTJOR – ROMA 2:1 13. mart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track