Selektor objavio spisak

(KURIR TV) KRSTAJIĆ: Nikom sa spiska ne garantujem put u Rusiju

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da nijednom od 24 igrača koji se nalaze na spisku za prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije ne garantuje da će sigurno putovati na Svetsko prvenstvo.

"Ovaj spisak ne otkriva da oni koji nisu pozvani neće biti na pripremama u maju pred prvenstvo i obrnuto, ne garantuje da će oni koji su na njemu biki sigurni putnici u Rusiju. Pratim formu igrača do juna i verovatno će biti promena. Svi su tu, ali biće promena. Bez obzira na imena igrača, svi kreći od nule", izjavio je Krstajić na konferenciji za medije u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.

Krstajić je obrazloži povratak Dušana Baste posle tri godine i debitanstki poziv Vujadinu Saviću.

"Bastu poznajem kao coveka i igrača i cenim njegove kvalitete kao dugogodišnjeg internacionalca. Sa druge strane, imamo samo Rukavinu na desnoj strani i bio bi preveliki rizik da se oslonimo jedino na njega. Savić je jedan od lidera Zvezda i nisam se libio da mu ukažem šansu jer igra u timu koji pokazuje dobro poslednjih godinu dana", rekao je Krstajić.

foto: Zorana Jevtić

Selektor je rekao da je cilj prijateljskih utakmica da proveri neke igrače koji nisu igrali zajedno u prethodnom periodu i da će to, prema njegovim rečima dovesti do malih promena u sastavu.

"Cilj je da pokušamo da isprobamo sistem igre uz kombinovani sastav kako bismo uigrali neke igrače koji do sada nisu mnogo igrali zajedno. Igrači su shvatili težinu Svetskog prvenstva i kroz utakmice u klubu traže svoje mesto u timu", rekao je Krstajić.

Prema njegovim rečima ekipa će u Rusiji dati sve od sebe, ali da svakako ne bi trebalo očekivati plasman u finale.

foto: Zorana Jevtić

Ova ekipa je zajedno pet godina i bila je omalovažavana, a sada smo došli u situaciju da moramo da idemo u finale iz grupe u kojoj igraju kvalitetne reprezentacije. Daćemo sve od sebe, ali iz mirne situacije odemo u Rusiju", rekao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će prvu od dve prijateljske utakmice protiv Maroka u Torinu 23. marta, dok će četiri dana kasnije u Londonu igrati protiv Nigerije.

Kurir sport/Tanjug, foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track