JEDAN MUVA DEVOJKU CELO VEČE, A DRUGI DOĐE I ... Milojević na duhovit način prokomentarisao posed lopte na meču sa Vojvodinom (VIDEO)
Foto: Printscreen

Zanimljiva izjava trenera zvezde

JEDAN MUVA DEVOJKU CELO VEČE, A DRUGI DOĐE I ... Milojević na duhovit način prokomentarisao posed lopte na meču sa Vojvodinom (VIDEO)

Fudbal -

Bura se ne stišava nakon meča između Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Vojvodine su poručili da se, između ostalog, na osnovu poseda lopte na tom meču može zaključiti da je Vojvodina nadigrala Zvezdu... Na priču o posedu lopte osvrnuo se i trener beogradskih crveno-belih Vladan Milojević.

Iz Zvezde tvrde da je šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izneo niz neistina koje su za cilj imale da pokažu kako je tim iz Novog Sada navodno nadigrao Zvezdu.

"Vojvodina je, prema rečima njenog šefa, imala prednost od 69% : 31% u posedu lopte, što apsolutno ne odgovara istini – posed lopte je bio 58% – 42% u korist Novosađana, što je naravno ogromna razlika, iako osnovna činjenica ostaje ista, a to je da je Vojvodina imala veći posed lopte, što je evidentno bio i deo njihove fudbalske taktike.

Možda ovaj parametar ljudima neće značiti mnogo, ali tendenciozno „navlačenje“ brojeva u korist svog tima ima za cilj da diskredituje protivnika koji je ove sezone zabeležio neverovatan uspeh plasiravši se u nokaut fazu Lige Evrope, čime je podigao ugled srpskog fudbala čiji je i Vojvodina, između ostalog, predstavnik.

Druga stvar koja takođe spada u domen neistina jeste i podatak o napadima dva tima – gospodin Stolica je tvrdio da je „Vojvodina imala mnogo više napada u poslednjoj trećini terena“, što bi za cilj trebalo da ima da trener Novosađana pokaže kako je njegov tim igrao konkretnije, dok je Zvezda igrala tzv. „alibi igru“, a podaci su zapravo totalno drugačiji – 34% od ukupnog broja napada Crvene zvezde (a bilo ih je 106) bili su u poslednjoj trećini, dok je 23/90 (25.5%) napada Vojvodine bilo u poslednjoj trećini. Kome je tačno u interesu da se ovoliko falširaju podaci sa derbi utakmice? Treća stvar tiče se udaraca u okvir gola, gde je Zvezda takođe bila u prednosti. Iako je Vojvodina imala jedan šut više, ukupno gledano, u broju šuteva u okvir gola Crvene zvezda je odnela primat sa 5 udaraca u okvir gola Rockova, naspram 4 udarca Vojvodine u okvir gola Borjana", navode iz Zvezde.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević prokomentarisao je na konferenciji za medije, pred meč sa Napredkom, igru svog tima na meču sa Vojvodinom i priču oko poseda lopte na tom meču.

"Mi ne igramo s posedom, mi igramo sasvim drugačiji fudbal. Tako da nemožete da merite to, jer jednostavno ne igra se za posed", rekao je Milojević, a zatim je citirao čuvenu izjavu Horhea Sampaolia nakon jednog poraza:

"Jedne noći otišao sam u bar i cele večeri razgovarao sa jednom damom. Smejali smo se, flertovali, platio sam joj i nekoliko pića. Oko pet ujutru u bar je ušao neki frajer, zgrabio ženu i odveo je u WC. Vodili su ljubav i ona je otišla sa njim!

Iako sam ja imao veći posed tokom večeri taj momak je imao rezultat"

"Moja filozofija igre nije posed lopte", dodao je Milojević.

Kurir sport, foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: FSS trenira strogoću. Imaju li ove kazne smisla?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track