(VIDEO) GOGUA DOBIO OTKAZ: Bivši igrač Partizana ekspresno najuren iz kluba posle samo jednog meča!
Foto: FK Partizan

nije puno pokazao

(VIDEO) GOGUA DOBIO OTKAZ: Bivši igrač Partizana ekspresno najuren iz kluba posle samo jednog meča!

Fudbal -

Najavljen je kao Dominator, a umesto da odskače u svakom klubu gde je dovođen kao pojačanje, Sedrik Gogua se pokazao kao najveći promašaj. Da je tako svedoče i vesti iz Kazahstana, gde se navodi da je iskusni štoper dobio otkaz i u Kairatu.

Bivši igrač Partizana (24 godine) upisao je samo jedan meč za ekipu iz Almatija, u Superkupu protiv Astane (0:3). Na startu sezone nije bio ni u zapisniku, pa su kazahstanski mediji ubeđeni da je dobio otkaz, ali ne navode razloge.

Španski trener na klupi Kairata Karlos Alos izostavio ga je i na jučerašnjem gostovanju Aktobeu, pa je jasno da u taboru nekadašnjeg Zvezdinog rivala iz kvalifikacija za Ligu Evrope broje poslednje minute pred raskid saradnje sa svojevremeno mladim reprezentzativcem Obale Slonovače.

Podsetimo, Gogua je u Kazahstan stigao u julu, međutim, budući da je dugo pauzirao morao je da se dokazuje u "B" timu gde je na sedam mečeva dao jedan gol, pa je tek u novembru 2017. zvanično postao igrač prvog tima.

Potpisao je ugovor na dve godine, uz mogućnost produženja za još 12 meseci, ali pocepaće ga posle samo odigranih 90 minuta. Sedrik Gogua je posle obećavajućeg starta u dresu Partizana, u proleće 2016, više puta prekršio klupsku disciplinu u timu šampiona Srbije (kašnjenje na treninge, vožnja u alkoholisanom stanju), pa je morao da napusti Humsku. Sledećih godinu dana lutao je po Rigi iz Letonije, ruskim premijerligašima SKA i Rostovu, ukrajinskom Dinamu iz Kijeva. Kairat je bila poslednja, ali najbrža stanica.

Kurir sport

Foto: FK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track