ĐIĐI BUFON POŠTUJE REAL I PORTUGALCA: Divim ti se, ubico Ronaldo!
Foto: Reuter/Max Rossi

ĐIĐI BUFON POŠTUJE REAL I PORTUGALCA: Divim ti se, ubico Ronaldo!

Fudbal -

Legenda pred večerašnji duel četvrtfinala Lige šampiona između Juventusa i Reala izrekao hvalospeve najboljem igraču Madriđana

Legendarni Điđi Bufon ne krije divljenje prema Real Madridu i Kristijanu Ronaldu zbog svega što su u proteklih devet godina ostvarili u Ligi šampiona.

Ipak, golman Juventusa pred večerašnji (20.45, Arena sport 1) duel u Torinu s „kraljevskim klubom“ uverava navijače da je fudbal zanimljiv jer u njemu ne postoje nepobedivi.

- Real je bolji od Juventusa, i to nije moje mišljenje, već to pokazuje istorija. Oni su najbolji na svetu! Osvojili su tri titule prvaka Evrope u poslednje četiri godine, a taj podatak dovoljno govori. Juve je takođe veliki tim. Moramo biti ambiciozni, jer nijedan tim nije nepobediv - rekao je Bufon.

foto: Profimedia

Odbrana Juventusa moraće da zaustavi Kristijana Ronalda ukoliko planira da ih eliminiše. Portugalac se na svakoj od pet odigranih utakmica protiv „stare dame“ bar jednom upisao u strelce, a u prošlosezonskom finalu Lige šampiona u Kardifu čak dva puta. Real je tada slavio sa ubedljivih 4:1 (1:1).

- Bezgranično mu se divim. Uspeo je da napreduje tokom vremena, postao je pragmatičan, manje troši energije, ali je zato i dalje smrtonosan za rivale. Nikada nisam video igrača s takvim instinktom ubice, a imao sam dovoljno sreće da igram protiv brazilskog Ronalda, Ibrahimovića... Kristijano je oborio sve rekorde i zaslužuje moje divljenje - zaključio je Bufon.

Dejan Petković

foto: Saša Pavlić

Neoboriv

MIJAT: REAL JE ČEKAO RONALDA 50 GODINA

Jednom je Kristijano Ronaldo u finalu Lige šampiona srušio Juve, a pre njega, to je u dresu Reala učinio Predrag Mijatović davne 1998. u Amsterdamu. Strelac pobedonosnog gola, koji je Realu doneo najvredniji trofej posle 32 godine čekanja na njega, veruje u svog naslednika:

- Teško će neko nadmašiti Ronalda. Srušio je sve rekorde i bio najvažniji igrač ekipe, osvojivši i lične i timske trofeje. Nadam se da će još dugo biti nosilac, jer će u budućnosti biti teško da se nađe novi Ronaldo. Takvi kao oni pojavljuju se na svakih 50 godina - zaključio je Mijatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track