GOLMAN ZNA RECEPT ZA POBEDU: Naš tunel plaši igrače Partizana!
Foto: AP

NAMAZAN

GOLMAN ZNA RECEPT ZA POBEDU: Naš tunel plaši igrače Partizana!

Fudbal -

Nema pritiska Golman Crvene zvezde Milan Borjan se uzda u Delije i huk sa tribina u 157. večitom derbiju protiv Partizana.

Golman Crvene zvezde Milan Borjan očekuje da sačuva mrežu u 157. večitom derbiju i upiše prvu pobedu u duelima sa Partizanom.

Čuvar mreže crveno-belih ove sezone u Superligi primio je 15 golova, a u derbijima samo jedan pogodak i to iz penala, kada ga je jesenas u Humskoj savladao Sejduba Suma.

Šta očekuješ u svom trećem derbiju, posle dva remija? - Treća sreća! Daće Bog, da bude - rekao je Borjan.

Kako igrači Zvezde dočekuju derbi u subotu? - Ulazimo u utakmicu rasterećeno. Pritisak je na njima. Oni moraju nas da jure, ne mi njih. Idemo na pobedu kao i u svakoj utakmici. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače.

Kako gledaš na to što igrači Partizana žele da psihološki pritisak prebace na vas? - Mogu oni da pričaju šta hoće. Mi gledamo nas i tabelu. Bitno je kako ćemo mi da igramo i napravimo dobar rezultat.

Koliko je prijatnije braniti na derbiju na domaćem terenu? - Neverovatan je osećaj kad prođeš kroz naš tunel. Posebno je to bilo u mom prvom derbiju. Čuje se huk sa tribina, pesma naših navijača. Meni to prija.

Da li bi bio zadovoljan sa rezultatom 0:0? - Ne bih! Voleo bih da pobedimo. Šest utakmica nismo dobili i zato bih voleo da slavimo.

Da li je gotovo prvenstvo ako Zvezda dobije derbi? - Nije! Ništa nije gotovo dok se ne podigne pehar. Ali, pobedom rešavamo mnogo toga. Rasterećenije ulazimo u nastavak prvenstva. To bi onda još više diglo ekipu - jasan je Borjan.

Šaljivdžija Ležaljka ispred gola Da li je mirna mreža korak bliže tituli? - Naravno da jeste! Derbi je specifičan, tu se nikada ne zna. Uvek je teška utakmica. Nadam se da ći ovaj put kod mene biti mir, sunce i ležaljka - rekao je kroz smeh Borjan.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track