Najnovije vesti

SPORTSKE IGRE MLADIH: Ministar Šarčević primio delegaciju SIM
Foto: Sportske Igre Mladih

projekti za decu

SPORTSKE IGRE MLADIH: Ministar Šarčević primio delegaciju SIM

Ostali sportovi

Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja primio je delegaciju Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih najveći su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj
promocija zdravog načina života i prijateljstva. Tema sastanka je bila analiza saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Udruženja za sport i rekreaciju Sportske igre mladih Srbije, kao i planovi za nastavak podrške i saradnje i u tekućoj godini.

 

Predstavnici Sportskih igara mladih su upoznali ministra sa radom u 2017. da su SIM turneja radosti i takmičenja u Srbiji održana sa velikim uspehom i da je prethodna godina bila najuspešnija od osnivanja Igara do danas.


U projektu Sportske igare mladih u Srbiji, u 2017. učestvovalo je 58.120 takmičara, u 10 sportova, iz 101 grada / opštine / mesta sa teritorije Republike Srbije. 1.230 učesnika je učestvovalo u Beogradu, na Državnom finalu Sportskih igara mladih– SIM Srbije 2017. 260 takmičara i članova delegacije Srbije je učestvovalo na Velikom međunarodnom finalu - SIM 2017. u Splitu, od 17.08. do 22.08.2017.godine. Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara
mladih Srbije, uručila je ministru zahvalnicu kako je rekla, u znak iskrene saradnje.


- Koristimo priliku da Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uputimo zahvalnost što ste svih prethodnih godina, od početka našeg rada u Srbiji, bili uz Sportske igre mladih i što ste dali veliki doprinos radu i razvoju naše organizacije. Veliko hvala Vama lično i Vašim saradnicima što ste prepoznali vrednosti naše manifestacije i na taj način aktivno učestvovali u
sprovođenju društveno edukativnog i korisnog projekta za region i zajednicu u celini, u interesu dece Srbije. Gospodine Šarčeviću, pored kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, Vi ste nam najviše pomogli u trenutku kada nam je to bilo najpotrebnije. Mi to nikada nećemo zaboraviti– istakla je Jovanović.


Predsednica Sportskih igara mladih je prenela ministru da kancelarija Igara u Srbiji priprema projekat "Daj ruku drugu", koji će razvijati sa predstavnicima ministrastva u narednom periodu.
– S obzirom da je aktuelna tema u našem društvu borba protiv vršnjačkog nasilja , SIM kao organizacija, želi da da doprinos, u okviru svojih mogućnosti ministarsvu, u borbi protiv nasilja u školama. Vi pomažete nama, a kroz zajedničku realizaciju projekta "Daj ruku drugu", mi želimo da na drugačiji način deci, kroz naše aktivnosti predočimo kako se prijateljstvom, zagrljajima i osmesima moramo zajedno boriti protiv svih oblika diskriminacije i nasilja u
društvu. – naglasila je Jovanović.


Ministar Šarčević se zahvalio na lepim rečima i priznanju. Ministar je istakao da je sport jedna od najbitnijih komponenti u razvoju dece i učenika i da će
se saradnja nastaviti ali i podići na viši nivo, kao i da će ministarstvo dati još veću podršku i pomoć Sportskim igrama mladih, u interesu dece Srbije, koja su svakako prioritet svih nas, iz svih oblasti društva.


Sastanku su prisustvovali i državni sekretar, Ana Langović Milićević, savetnik ministra Miloš Kovačević i asistent predsednika SIM Srbija, Marija Mihajlović.

 

kurir.rs / kurir sport

foto: SIM

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...