SUPERLIGA SE ZAHUKTAVA: Počinju plej-of i plej-aut domaćeg takmičenja, večiti derbi u subotu
Foto: Dado Đilas

ZVEZDA I PARTIZAN OD 18.30

SUPERLIGA SE ZAHUKTAVA: Počinju plej-of i plej-aut domaćeg takmičenja, večiti derbi u subotu

Fudbal -

Utakmicama 31. kola za vikend počinje takmičenje u plej-ofu i plej-autu Super lige Srbije, a najviše pažnje privlači 157. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Zvezda će u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Partizan i pokušaće da ostane neporažena čime bi praktično obezbedila titulu šampiona. Crno-beli se nadaju pobedi i nastavku niza dobrih rezultata u derbijima kako bi ostali u trci za titulom koju brane. Partizan je prošle godine bio u sličnoj situaciji i dobrim rezultatima, ali i kiksevima Zvezde, uspeo je da osvoji titulu.

Posle podele bodova crveno-beli na prvom mestu na tabeli imaju šest bodova više od Partizana.

Derbi je trebalo da se igra prošlog utorka, ali je pomeren pošto je sudija Milorad Mažić sudio u utakmici Lige Evropa u četvrtak uveče izmedju Sportinga i Atletika. Medjutim, juče je odlučeno da će 157. "večiti" derbi ipak suditi Danilo Grujić, koji je bio pomoćnik Mažiću u Ligi Evropa.

Trećeplasirani Čukarički igra u subotu od 15 časova na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, koji je u plej-of ušao sa četvrtog mesta. Beogradska ekipa ima 26 bodova i želi dobar rezultat kako bi ostala u vrhu tabele i u igri za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, a kvalifikacijama se nada i Radnički koji ima bod manje.

U nedelju od 16 časova u duelu sedmoplasirane i osmoplasirane ekipe Napredak će u Kruševcu dočekati Vojvodinu. Napredak ima 23 boda, a novosadski klub bod manje. Dva sata kasnije u Subotici počinje duel petoplasiranog Sparataka i šestoplasiranog Voždovca. Spartak ima 25, a Voždovac 24 boda.

Takmčenje u plej-autu počinje danas od časova duelom Zemuna i Bačke. Beogradski klub u doigravanje ulazi sa drugog mesta na tabeli plej-auta sa 18 bodova, koliko imaju prvoplasirani Radnik i trećeplasirana Mladost. Bačka je peta sa tri boda manje.

U subotu od 18 časova Radnik u Surdulici dočekuje šestoplasirani Javor koji ima 13 bodova. U isto vreme u Šapcu Mačva igra protiv Borca. Klub iz Šapca je četvrti na tabeli sa 16 bodova, a Borac je pretposlednji sa 12.

Fudbaleri Mladosti od 18 časova u Lučanima igraju protiv poslednjeplasiranog Rada. Obe ekipe pokušaće da prekinu niz loših rezultata i na pravi način počnu takmičenje u plej-autu, pre svega beogradski klub, koji će se boriti za opstanak u Super ligi. "Gradjevinari" imaju 11 bodova.

kurir.rs / Beta

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track