MIROSLAV ĐUKIĆ PRED DERBI: Pobednički, da učinimo prvenstvo zanimljivijim
Foto: Dado Đilas

PARTIZAN GOSTUJE ZVEZDI

MIROSLAV ĐUKIĆ PRED DERBI: Pobednički, da učinimo prvenstvo zanimljivijim

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je da će njegova ekipa hrabro i pobednički ući u predstojeći "večiti" derbi protiv Crvene zvezde i da će dati sve od sebe da prvenstvo učini zanimljivijim.

"Pred nama je derbi koji je praznik fudbala u Srbiji, očekujemo svi da u prelepom fudbalskom ambijentu, prelepoj fudbalskoj utakmici, prikažemo svetskoj javnosti srpski derbi u pravom svetlu", rekao je Đukić.

Partizan će sutra od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić" gostovati Zvezdi u 157. "večitom" derbiju i pokušaće da nastavi dobar niz rezultata u derbiju kako bi ostali u trci za titulom koju brane.

Posle podele bodova crveno-beli na prvom mestu na tabeli imaju šest bodova više od Partizana.

"Mi moramo da budemo hrabri, nama ne preostaje ništa drugo nego da budemo hrabri, moramo da idemo po pobedu. Naš večiti rival ima šest bodova prednosti i mi samo pobedom ostajemo u igri. Nema kalkulisanja. Imamo mirnoću, verujemo u sebe... Znamo da neće biti lako, ali mi ćemo pokušati da se ubacimo u trku za prvaka", rekao je Đukić.

Pozitivan skor u derbijima je, kako je rekao Đukić, veoma psihološki bitan za ekipu.

Na pitanje da li će trka biti gotova u slučaju pobede Zvezde, Đukić je kazao da se crno-beli nikad ne predaju.

"Partizan se nikad ne predaje, mi igramo uvek do kraja. Zvezda bi u slučaju pobede imala veliku prednost. Ali, mi ne razmišljamo tako, sve ćemo učiniti da pobedimo i da učimo ligu zanimljivijom", rekao je Đukić.

Derbi je trebalo da se igra prošlog utorka, ali je pomeren pošto je sudija Milorad Mažić sudio u utakmici Lige Evropa u četvrtak uveče između Sportinga i Atletika. Medjutim, juče je odlučeno da će 157. "večiti" derbi ipak suditi Danilo Grujić, koji je bio pomoćnik Mažiću u Ligi Evropa.

"Nismo dobili nikakve informacije, niko nije izašao da se izjasni zašto je celo kolo odloženo", rekao je Đukić i dodao da očekuje fer i korektno suđenje.

Trener Partizana je naveo da je za meč jedino ne može da računa za Bojana Ostojića, odnosno da su svi ostali spremni.

Govoreći o ekipi Zvezde, Đukić je naveo da crno-beli neće nikoga posebno čuvati.

"Zvezda ima dobre napadače, svaki od njih zaslužuje pažnju, mi ćemo se fokusirati na ekipu Zvezde ne na individualce. Očekujem ofanzivnu Zvezdu, jer mislim da oni nisu ekipa koja zna da kalkuliše i mislim da će krenuti ofanzivno kao i mi", rekao je Đukić.

Fudbaler Partizana Miroslav Vulićević rekao je derbi neće prelomiti prvenstvo.

"Svi znamo šta derbi znači u srpskim okvirima, ali i evropskim. Ono što je sigurno, derbi neće prelomiti prvenstvo, ali može puno toga da odluči. Mi idemo hladne glave tamo. Možda se neko neće složiti sa mnom, ali oni su blagi favoriti, prvi su na tabeli i igraju pred svojom publikom. Ali, i mi smo u jednom dobrom nizu i nema razloga da to ne prikažemo i na njihovom stadionu", rekao je Vulićević.

kurir.rs / Beta

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su sastavi timova za derbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track