(VIDEO) DA SE ZNA KO JE ŠAMPION EVROPE: Kraljevski preokret u Minhenu! Real pobedio Bajern
Foto: Reuters

OPET 1:2

(VIDEO) DA SE ZNA KO JE ŠAMPION EVROPE: Kraljevski preokret u Minhenu! Real pobedio Bajern

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida poneli su iz Minhena kapital na revanš, jer su prvi meč polufinala Lige šampiona dobili rezultatom 2:1.

Domaćin je na "Alijanc areni" poveo golom Džošue Kimiha u 28. minutu, ali je dvostruki uzastopni šampion Evrope napravio preokret pogocima Marsela u 44. i Marka Asensija u 57. minutu.

Zanimljivo je da su identičnim rezultatom (1:2) završena oba njihova prošlogodišnja duela u četvrtfinalu Lige šampiona, kada su Madriđani prošli dalje jer su bili bolji posle produžetaka revanša na svom "Santjago Bernabeuu".

Danas je Bajern stvorio mnogo više šansi, ali ih je Real koristio.

I još nešto - vest je da se Kristijano Ronaldo nije upisao u strelce. Ovo je bio prvi Realov meč u Ligi šampiona ove sezone da Portugalac nije zatresao mrežu.

Krenimo redom...

Trener Bajerna Jup Hajnkes imao je velikih kadrovskih problema, jer nije mogao da računa na Vidala i Alabu, kao i na odavno povređene Komana i Nojera. Da nevolja po domaćina bude veća, tokom prvog poluvremena večerašnje utakmice, takođe zbog povreda, ostao je i bez Robena i Boatenga.

S druge strateg, strateg Reala Zinedin Zidan je načinio iznenađenje, pa je na klupi ostavio i Bejla i Benzemu, a od starta ukazao šansu Lukasu Vaskezu.

Dugo je trajalo opipavanje pulsa rivala, a onda je u 28. minutu Kimih iskoristio pas Rodrigeza, uleteo u kazneni prostor po desnoj strani i gađao i pogodio bliži ugao - 1:0!

Riberi i Humels su imali prilike da dupliraju vođstvo "večitog" nemačkog šampiona, nisu ih realizovali, pa su kažnjeni u 44. minutu. Sevnula je Marselova levica sa ivice šesnaesterca! Strašan gol - 1:1.

Nisu Bavarci klonuli duhom, pa su u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena stvorili još dve prilike (Levandovski i Miler), a u istom ritmu su nastavili i u drugom.

Međutim, nikako nisu uspevali da po drugi put savladaju odličnog Navasa. Ali zato je Ulrajh u 57. minutu morao ponovo u mrežu po loptu.

U jeku napada Bajerna, Rafinja je pogrešio na protivničkog polovini terena, kontru su izveli Lukas Vaskez i Marko Asensio, koji je na kraju i matirao golmana Bajerna za 1:2.

Riberi još dva puta, pa jednom i Levandovski mogli su u nastavku meča da donesu Bajernu makar izjednačenje. Ipak, nije bio njihov dan.

Šansu će morati da potaže u revanšu, koji će se igrati 1. maja u Madridu.

Kijev (gde će se igrati finale) sada je mnogo bliže Realu, ali...

Podsetimo, u utorak uveče Liverpul je kao domaćin pobedio Romu 5:2 i stekao veliku prednost pred nastavak borbe na "Olimpiku".

TOK MEČA:

KRAJ - 1:2!

88. minut - ŠANSA ZA BAJERN! Levandovski je izašao sam pred Navasa, koji je "skratio ugao", pa je Poljak poslao loptu pored gola.

83. minut - Kovačić umesto Kasemira.

76. minut - ŠANSA za REAL! Benzema se našao pred golom, malo iskosa sa desne strane, i šutirao, a Ulrajh odbranio.

75. minut - Poslednja promena Jupa Hajnkesa - Toliso umesto Martineza.

71. minut - PONIŠTEN GOL RONALDA! Portugalac se bunio, ali igrao je rukom.

67. minut - ŠANSA ZA BAJERN! Lopta je posle skraćenog kornera upala u peterac gostiju, ali su fudbaleri Reala uspeli da izbace loptu uz dosta muke iz svog šesnaesterca. Levandovski je tražio penal.

66. minut - Izmena u Realu. Iz igre izlazi Karvahal, u igru ulazi Karim Benzema.

63. minut - ŠANSA ZA BAJERN! Ponovo je Riberi izbio sam ispred golmana i ponovo je Navas bio uspešniji. Novi korner za Bajern.

59. minut - ŠANSA za BAJERN! Riberi je promešao Bajernovu odbranu i šutirao, ali je Navas sjajno intervenisao.

57. minut - GOOOOOL - BAJERN - REAL MADRID 1:2 - MARKO ASENSIO! Rafinja je pogrešio na protivničkoj polovini, krenula je kontra gostiju, izveli su se Lukas Vaskez i Marko Asensio, koji je i matirao Ulrajha.

51. minut - ŠANSA za BAJERN! Riberi je prevario Kasemira uz gol-aut liniju i poslao loptu pred gol, a Varan interveniše ispred Milera. Milimetri su odlučivali...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Prva izmena kod Reala - Marko Asensio umesto Iska.

POLUVREME - 1:1

45+2. minut - ŠANSA za BAJERN! Posle kornera Miler šalje loptu za malo pored gola.

45+1. minut - ŠANSA za BAJERN! Levandovski iz blizine šutira glavom, Navas brani.

Marselo strelac u svim nokaut fazama

44. minut - GOOOOOL - BAJERN - REAL MADRID 1:1 - MARSELO! Dugo je trajala akcija Reala, a onda je lopta došla do Brazilca koji je opalio sa ivice šesnaesterca - snažno i precizno.

41. minut - ŠANSA za BAJERN! Posle kornera sa desne strane neko je glavom prebacio loptu na "drugu stativu" odakle je Humels loše zahvatio loptu.

34. minut - ŠANSA za BAJERN! Saigrači su Riberija ostavili samog pred Navasom, ali je Francuz loše primio loptu.

34. minut - I druga prinudna izmena kod domaćina! Posle Robena, povredio se i Boateng, koga je zamenio Šule.

foto: Reuters

28. minut - GOOOOOL - BAJERN - REAL MADRID 1:0 - KIMIH! Asistirao mu je Hames Rodrigez. Kimih je ušao u šesnaesterac po desnoj strani i pucao u bliži ugao - precizno!

23. minut - Rafinja nije dobro primio loptu u svom šesnaestercu, naleteo je Karvahal u tukao - pravo u Ulirajha.

19. minut - Evo i prvog šuta - Rafinja iz daljine, Navas siguran.

18. minut - Utakmica nema visok ritam, rivali igraju oprezno. Još nije upućen šut na gol.

12. minut - Benzema i Bejl na klupi...

foto: Printscreen

8. minut - Roben se povredio i ne može da nastavi meč! Manja ga Tijago Alkantara.

foto: Reuters

3. minut - Lopta pogađa Karvahala u rame, ali igrači Bajerna traže penal. Uzalud. Kujpers nije reagovao.

1. minut - ŠANSA za BAJERN - Posle 21 sekunde prva opasnost po gol Reala. Levandovski je ubacio do Milera, koji je bio u odličnoj poziciji, ali nije dobro reagovao.

foto: Reuters

1. minut - Bjorn Kujpers je dao znak da meč počne.

SASTAVI:

Trener Real Madrida Zinedin Zidan izostavio je i Benzamu i Bejla.

Zna se u koga su uprte sve oči

Naj, naj Nemac - Tomas Miler

Zagrevanje "kraljeva"

Ronaldo je "kul"

Bajern bez poraza na svom stadionu ove sezone

Levandovski u Ligi šampiona - 70 mečeva, 45 golova

U utorak su prvi meč odigrali Liverpul i Roma - 5:2.

Real Madrid je ubedljivo najtrofejniji u ovom takmičenju, ima 12 titula prvaka Evrope. Drugi na večnoj listi je Milan se sedam, a slede ga Liverpul i Bajern sa po pet. Dakle, večerašnji rivali zajedno su 17 puta bili šampioni Evrope!

Real je prošle sezone postao prvi klub koji je odbranio Ligu šampiona, pa mu se ukazuje šansa da veže tri titule najboljeg na kontinentu, što se u istoriji dogodilo samo tri puta. Prvo je upravo „kraljevski klub“ vezao čak pet trofeja na startu Kupa šampiona (1956-1960), a kasnije su po tri puta uzastopno trijumfovali Ajaks (1971-73) i Bajern (1974-76).

Bavarci su se poslednji put peli na vrh Evrope 2013. godine kada su u Londonu savladali Borusiju Dortmund 2:1.

Duel Bajerna i Reala većina smatra finalom pre finala.

Ta dva giganta sastajala su se 24 puta i zabeležila po 11 pobeda, uz dva remija. Njihov 25. okršaj, koji je na programu u sredu, učiniće ih klubovima koji su se najčešće sastajali u takmičenjima pod okriljem UEFA. Ujedno, biće im to sedmi put da se sreću u polufinalu, a Bajern je do sada bio uspešniji – četiri puta je prolazio u finale preko Realovih leđa. Međutim, Madriđani su dobili poslednjih pet njihovih mečeva!

Kristijano Ronaldo je mrežu Bajerna tresao čak sedam puta u prethodna tri susreta, a ukupno devet puta na šest utakmica.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track