(VIDEO) SRBIN VUČE SAUTEMPTON KA OPSTANKU: Dušan Tadić igrao simultanku sa Bornmautom! Pogledajte njegove golove
Foto: Reuters

PREMIJER LIGA

(VIDEO) SRBIN VUČE SAUTEMPTON KA OPSTANKU: Dušan Tadić igrao simultanku sa Bornmautom! Pogledajte njegove golove

Fudbal -

Srpski reprezentativac Dušan Tadić postigao je oba gola u pobedi Sautemtpona u današnjem meču protiv Bornmauta - 2:1 (1:1).

Sautemton je zabeležio veoma važan trijumf u bori za opstanak u Premijer ligi.

Tadić je u 25. minutu doveo je "svece" u vođstvo od 1:0, a onda u 54. minutu od 2:1

U 25. minutu gosti su izveli korner posle kog je "sevnula" kontra domaćina, povukao ju je Lemina i "izbacio" Srbina, koji je rutinski savladao golmana Bornmauta Begovića.

Malo pošto je počelo drugo poluvreme srpski fudbaler je sve uradio sam. Na centru je oduzeo loptu rivalima, sjurio se do kaznenog prostora, a onda levicom pogodio cilj.

To su bili peti i šesti premijerligaški golovi Tadića ove sezone.

Sautempton je i dalje ispod crte za ispadanje, ali sada sa 32 boda, jednim manje od Svonsija, a tri od Hadersfilda i Vest Hema.

Bornmaut je 13. sa 38.

Bitnu pobedu ostvario je i Vest Brmovič Albion koji je takodje zadržao teoretsku šansu da izbori opstanak u Premijer ligi.

VBA je na gostovanju protiv Njukasla slavio golom Meta Filipsa u 29. minutu, ali je i dalje na poslednjem, 20. mestu sa 28 bodova, pet manje od prve ekipe van zone ispadanja.

Kristal Palas je ubedljivom pobedom od 5:0 protiv Lester osigurao opstanak u Premijer lige, dok je Everton na gostovanju sa 2:0 savladao Hadersfild.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track